VRATIMO PALČIĆE U PETROVU

Majka Igora Cvitanovića: Hvala Boysima na ovom dresu, ali za ovo ga moram dati

Foto: Facebook

HUMANITARNA akcija koju je pokrenula udruga Dinamovih navijača "Dinamo to smo mi" u vrlo kratkom roku je "buknula" na društvenim mrežama. 

 
 

Podsjećamo, oni su u suradnji s najboljim hrvatskim sportašima pokrenuli akciju u kojoj sportaši doniraju svoje rekvizite koji će se moći osvojiti na tomboli. Sve uplate za tombolu idu Klubu roditelja nedonoščadi Palčići za nabavu potrebne opreme za novi odjel neonatologije, prerano rođenih beba, gdje su nakon potresa u Zagrebu vraćeni. 

S tom svrhom su na Facebooku otvorili grupu pod nazivom "Vratimo Palčiće u Petrovu", a u samo nekoliko dana grupa je skupila devet tisuća članova. Dinamovi navijači pokazali su veliko srce, pa su tako samoinicijativno pokrenuli niz aukcija na kojima nude rekvizite iz Dinamove bliže i dalje prošlosti, kao i rekvizite iz drugih sportova i klubova. Osoba koja ponudi najviše dužna je dogovorenu svotu uplatiti na račun za Palčiće.

Kvaka iz Plavog salona, dresovi koje su nosili Dinamovi igrači, stari boksački trofeji samo su neki od rekvizita koji su donijeli desetine tisuća kuna koje idu u humanitarne svrhe. Samo jučer je bilo ponuđeno preko 200 rekvizita, ali jedan od njih posebno se istaknuo.

Marija Cvitanović, majka Dinamove legende Igora, ponudila je unikatan dres svojeg sina uz poruku: "Stavljam na aukciju dres moga sina Igora Cvitanovića. Dres je samo jedan primjerak. Poklon BBB 500 nastupa za Dinamo. I na tome im velika Hvala. Emotivno sam dugo godina vezana za taj dres, a sada ga od srca dajem za pomoć malim Palčićima."

Tim povodom smo je nazvali. Samozatajna gospođa nije se htjela eksponirati, ali je u svrhu bolje promocije akcije ipak odlučila podijeliti nekoliko misli s nama.

"Radi se o dresu koji su Igoru poklonili Bad Blue Boysi povodom njegovog petstotog nastupa za Dinamo. Dres je unikatan jer postoji samo jedan na cijelom svijetu i mislim da je zbog toga posebno vrijedan", započela je, a onda nam otkrila kako to da je dres kod nje, a ne kod njenog sina:

"Igor je živio u Bukovačkoj dok je igrao, a ja sam često dolazila iz Osijeka. Uvijek bi mu uzela sve dresove i odnijela u Osijek jer on tad nije imao vremena baviti se time. Tako se dogodilo da njegov brat i ja imamo puno više dresova nego Igor".

Dres za nju ima poseban značaj: "Godinama sam ga čuvala i nisam ga nikom htjela dati, ni iz kojeg razloga. Često sam rekla da ne znam što će s tim dresom biti kad me ne bude, ali dok god sam živa, taj dres ostaje doma. Znam što je Igor dao Dinamu i koliko mu znači taj znak pažnje navijača."

"Ipak, kad sam čula za akciju, morala sam nekako reagirati. Zagrabila sam u torbu punu dresova kako bih neki ponudila. Kad sam ga vidjela među njima, znala sam da je to taj dres - jedinstven, vrijedan. Koliko god mi je teško odvojiti se od njega jer ga držim kod sebe preko dvadeset godina, toliko sam sretna što možemo na ovaj način pomoći hvalevrijednoj akciji. Dirnulo me jako kad sam vidjela da navijači nose one inkubatore i pomažu bebama u Petrovoj. Zvala sam Igora da ga pitam što o tome misli, iako sam već bila odlučila. On je jako senzibilan i emotivan čovjek, odmah se složio s tom idejom. Znala sam da je dres vrijedan, ali je i mene iznenadilo koliko su brzo ljudi odlučili ponuditi velike uplate za njega".

Otkrila nam je i koji joj je još dres prirastao srcu, iako ga nikad nije dobila: "Kad je Igor zabio svoj posljednji gol za Dinamo u Kranjčevićevoj, jako sam htjela taj dres, 304 (broj golova koje je postigao za Dinamo), ali ga je on dao jednom dječaku u publici. Zato mi je ovaj još više prirastao srcu".

"Voljela bih kada bi se što više sportaša priključilo ovoj akciji pa da zajedno pomognemo našim Palčićima", zaključila je. 

Cvitanovićev dres u samo nekoliko sati dosegnuo je gotovo rekordnu vrijednost, a u prodaji je još tjedan dana pa će mu cijena vjerojatno dodatno rasti.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.