Mali Buffon i dalje oduševljava: Opet spasio Milan fantastičnom obranom

Screenshot: Youtube
 
GIGI DONNARUMMA, 17-godišnji golmanski fenomen, nastavlja briljirati na vratima Milana.
 
Mladi, 196 centimetara visoki tinejdžer, prošle sezone probio se u prvu momčad Rossonera i na gol momčadi, a njegovi suigrači i navijači, ne bi imali ništa protiv da tamo ostane barem još onoliko godina koliko ih i sam ima.
 
Jer nakon što je pretprošlog vikenda oduševio sjajnom obranom letom pod prečku na samom kraju derbija s Juventusom, kojim je obranio Khedirin udarac i spasio minimalnu pobjedu nad prvakom, isto je napravio i u zadnjem kolu.
 
Sada je Milanu također sačuvao domaću pobjedu 1:0 i opet tako što je "zaplovio nebom", ali ovaj put protiv Pescare, momčadi s dna, zahvaljujući čemu Milan ostaje pri vrhu i u zoni Lige prvaka.
S obzirom na veliku gužvu i borbu za dva mjesta koja iz Serie A vode u LP, čuda koja Donnarumma izvodi na golu Milana i tako im spašava minimalne pobjede, imaju maksimalan učinak u nastojanjima da se posrnuli velikan talijanskog i europskog nogometa vrati tamo gdje mu je mjesto.
 
Donnarumma je u dosadašnjih deset prvenstvenih utakmica, na čak pet sačuvao mrežu netaknutom, što ga svrstava u ugledno društvo još samo šest golmana pet najjačih europskih liga kojima je to uspjelo: Areola (PSG), Neuer (Bayern), Oblak (Atletico), Cardinale (Nice), Tatarusanu (Fiorentina) i Pele (Marseille).
 
Ali, Donnarumma je daleko najmlađi od njih, jer ponovimo još jednom, tek mu je 17!
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.