Manchester City će uskoro predstaviti prvog novog igrača kojeg je doveo ovog ljeta

Foto: EPA

INSAJDER Fabrizio Romano u veljači je objavio da će Savio Moreira (20) postati novi igrač Manchester Cityja. Riječ je o brazilskom ofenzivcu koji je pod ugovorom s francuskim Troyesom, s tim da je sezonu 2023./2024. proveo na posudbi u Gironi, španjolskoj senzaciji koja je osvojila treće mjesto u La Ligi, sa svega četiri boda manje od druge Barcelone i 14 manje od prvaka Reala.

Romano je sada objavio da će mančesterski klub ovaj tjedan predstaviti Savija kao prvog novog igrača u ljetnom prijelaznom roku. Nije poznato kolika će biti odšteta jer su Manchester City, Girona i Troyes pod istim vlasnikom. Podsjetimo, Girona je postala dio City Football Groupa 2017. godine. UEFA je tad dozvolila da u europskom nogometu jedna grupacija drži više klubova. Od tada Cityjevi vlasnici financijski i kadrovski podupiru ovaj španjolski klub.

Transfermarkt: Savio vrijedi 50 milijuna eura

Prema podacima Transfermarkta, Savio je karijeru započeo u brazilskom Atletico Mineiru. Troyes ga je prije dvije godine doveo za dva i pol milijuna eura, a bio je na posudbama u PSV-u i Gironi. Prošle sezone odigrao je 41 utakmicu, zabio 11 i asistirao za deset golova. 

Ima sedam nastupa i jedan gol za reprezentaciju Brazila, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 50 milijuna eura. U Cityju će igrati pod trenerom Pepom Guardiolom, a suigrači će mu biti hrvatski reprezentativci Joško Gvardiol i Mateo Kovačić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.