Nastavlja se raspad sjajne hit-ekipe. United im odveo napadača za 42.5 milijuna eura

Foto: EPA

NIZOZEMSKI napadač Joshua Zirkzee službeno je potvrđen kao najnoviji igrač Manchester Uniteda. Engleski velikan je dvadesettrogodišnjeg napadača talijanskoj Bologni platio 42.5 milijuna eura. Zirkzee je prošle sezone igrao sjajno u Serie A i pomogao je klubu izboriti Ligu prvaka.

Ugovor je potpisao do 2029. godine, a u njemu je i opcija produljenja za još jednu sezonu. Zirkzee je prošle sezone proglašen za najboljeg U-23 igrača talijanske lige.  U svim natjecanjima je zabio 14 i namjestio devet golova. Tako se nastavilo raspadanje sjajne ekipe Bologne, trener Thiago Motta već je ranije otišao u Juventus, a na izlaznim vratima je i branič Ricardo Calafiori.

"Privilegija je pridružiti se tako kultnom klubu"

"Nakon razgovora s trenerom i čelnicima kluba znam koliko će budućnost ovdje biti uzbudljiva i jedva čekam odigrati svoju ulogu u postizanju uspjeha za Manchester United. Ja sam igrač koji je uvijek sve posvetio pobjedi. Spreman sam za ovaj sljedeći izazov, otići na višu razinu u svojoj karijeri i osvojiti još trofeja.

Privilegija je pridružiti se tako kultnom klubu. Sada moram uzeti kratku pauzu nakon što sam bio s reprezentacijom, ali vraćam se uskoro i bit ću spreman odmah napraviti doprinos"; izjavio je Zirkzee.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.