Marc Girardelli pobjednik sljemenske utrke legendi, Janica treća

PORED šestog izdanja Snježne kraljice na Sljemenu je danas po treći put održana i utrka legendi "Hypo Zagreb Ski Legends", a u revijalnom tonu do pobjede je došao lanjski finalist, Luksemburžanin Marc Girardelli.

U opuštenoj atmosferi svi su se natjecatelji dobro zabavili, a padovima na samom startu publiku su nasmijali Enn i Muller. Naša Janica Kostelić završila je kao treća, imala je priliku plasirati se u finale, ali je u duelu s Kristianom Ghedinom ostala kratka. Svi natjecatelji naglasili su kako im je druženje na Sljemenu iznimno drago, pogotovo zbog humanitarnog karaktera utrke. Na kraju je najvažnije da je skupljeno 150 000 kuna za Dom za djecu s posebnim potrebama u Gornjoj Bistri.

"Izgleda da se Marc Girardelli boji duela sa mnom. Šalim se, naravno, ali danas mi je zbilja bilo super. Uživao sam dok sam kao predvozač s kamerom se spuštao na ženskom slalomu, malo su se pojavile reminiscencije na moje skijaške dane, ipak četiri godine nisam vozio slalom", rekao je slovenski skijaš Jure Košir, a njegova izjava svjedoči o prijateljskoj atmosferi između legendi.

"Bilo mi je super, odlično sam se zabavio. Prvi put sam imao kameru u rukama i vrlo dobro sam se snašao, možda razmislim o nekoj drugoj karijeri", u šali je rekao Alberto Tomba, koji je bio predvozač i dočekivao natjecatelje u cilju. Skijaši na utrci legendi zajedno su u prošlosti osvojili 19 olimpijskih medalja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.