Marca: Modrić u subotu ruši nevjerojatni rekord. To se čeka 58 godina

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ u subotu 19. listopada imat će 39 godina i 40 dana. Tog dana Real igra prvenstvenu utakmicu protiv Celte u Vigu. Tim povodom Marca piše: "Modrić će u subotu protiv Celte preteći Ferenca Puškaša i postati najstariji nogometaš koji je igrao za Real Madrid. Modrić će tako srušiti rekord star 58 godina."

Naime, fenomenalni napadač Puškaš zadnju utakmicu za Real odigrao je 8. svibnja 1966. protiv Betisa u Kupu kralja, kada je imao 39 godina i 36 dana. Modrić je 39 godina navršio 9. rujna, a u subotu će za četiri dana nadmašiti Puškašovu dob prilikom zadnjeg nastupa za Real. 

Modrić je već srušio jedan Puškašov rekord koji je stajao više od pola stoljeća

Modrić je inače proljetos srušio još jedan Puškašov rekord, koji je stajao od 1965. Tada je slavni Mađar nastupio za Real u Kupu prvaka protiv Kilmarnocka s 38 godina i 229 dana te tako postao i sve do 1. svibnja ove godine bio najstariji igrač Reala koji je nastupio na utakmici Kupa ili Lige prvaka. Modrić ga je pretekao na prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka protiv Bayerna, na kojoj je nastupio s 38 godina i 234 dana. 

Modrić je ove sezone postao i Realov rekorder po broju osvojenih trofeja (27), među kojima su šest europskih i četiri španjolska naslova te dva Kupa kralja. Za Real je od 2012. odigrao 546 utakmica, postigao 39 i namjestio 88 golova. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.