Marca: Noćna bombetina. Modrić (39) zbog Hrvatske i SP-a želi ostati u Realu do 2026.

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ (39) u subotu će na Maksimiru protiv Škotske u Ligi nacija 181. put igrati za Hrvatsku. Marca kasno sinoć otkriva kako kapetan Hrvatske i Reala još dugo namjerava voditi klub i nacionalnu momčad. Naime, Radio Marca je u noćnom programu otkrio ono što je nazvao "noćnom bombetinom", a to je da "Luka Modrić i nakon ove sezone želi ostati još jednu sezonu u Realu, kako bi u optimalnom stanju dočekao Svjetsko prvenstvo 2026."

Modrić ima 39 godina, ali želi igrati još dvije godine

Modrić dakle, bez obzira na to što će početkom iduće sezone imati 40 godina, a tijekom SP-a gotovo 41, ne namjerava ni nakon ove sezone otići u mirovinu. Točnije, dočekat će čak 20 godina u reprezentaciji, a želja mu je i da kao igrač Reala provede 14 godina.

Posljednjih nekoliko sezona piše se i govori kako je to zadnja Modrićeva u Realu, ali on prkosi najavama i godinama te tjera klub da mu produljuje ugovor. Prošle sezone je od startera postao rezerva, a tako je krenuo i ove sezone te je od 12 utakmica samo 5 igrao kao starter. Ali u posljednje vrijeme igra češće. Može se očekivati da se tako nastavi nakon što je sjajno odigrao gradski derbi protiv Atletica. Ugovor mu traje do ljeta iduće godine.

"Daleko je Svjetsko prvenstvo 2026.", izjavio je prije mjesec dana

Što se tiče igranja za Hrvatsku, tu je također Modrić postupio suprotno prognozama. Očekivalo se da se umirovi nakon poraza u finalu Lige nacija prošle godine, pa zatim nakon neuspjeha Hrvatske na Euru ove godine. No on i dalje vodi Hrvatsku. Ipak, odbio je potvrditi da mu je cilj igrati na SP-u 2026. Ovo je izjavio prošlog mjeseca: "I dalje sam tu, motiviran jednako kao i prije. Kao i uvijek.

Najveći mi je ponos igrati za Hrvatsku. Mislim da mogu pomoći i tu sam za bilo što. Daleko je Svjetsko prvenstvo 2026. godine, ne znam što će se sve do tada dogoditi. Ne želim ništa planirati, makar ne znam koliko je to za mene realno iz sadašnje perspektive. U ovom trenutku je cilj što bolje odraditi Ligu nacija i u nastavku slušati svoje tijelo."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.