Marca posvetila tekst Vuškoviću i podsjetila na Gvardiolovo proročanstvo

Foto: Profimedia

LUKA VUŠKOVIĆ (17) igra sjajno na posudbi u belgijskom Westerlou. Mladi hrvatski stoper i dalje je igrač Hajduka, no čim postane punoljetan, bit će igrač Tottenhama (24. veljače 2025.). Ove sezone Vušković u deset utakmica ima četiri gola i asistenciju te 855 odigranih minuta i stvari se za njega odvijaju po planu, toliko da su u Tottenhamu oduševljeni njegovim razvojem.

Što je Gvardiol rekao?

Vuškovića se dotakla i Marca, koja je spomenula riječi Joška Gvardiola te napomenula da Vušković ima potencijal da jednog dana zaigra u Real Madridu. Podsjetimo, Gvardiol je u ožujku rekao: "Ne trebam puno govoriti. Ima sve što treba da postane jedan od najboljih stopera na svijetu. Volio bih da jednog dana igramo zajedno."

Marca dodaje da je Vušković najmlađi debitant u povijesti SuperSport HNL-a jer je zaigrao sa 16 godina i dva dana. Sa 16 godina i pet dana postao je najmlađi strijelac u povijesti Hajduka i osvojio Kup prošle godine.

Belgijski skaut: Ima potencijal zaigrati u Realu

Marca potom analizira mladog Vuškovića: "Njegov talent nije ostao neprimijećen, pa ga je Tottenham doveo za 11 milijuna eura i potpisao do 2030. godine, nakon čega su ga posudili u Westerlo. Tamo, sa 17 godina, Vušković briljira kao strijelac i obrambeni igrač. S četiri gola i jednom asistencijom u 10 utakmica najbolji je strijelac ekipe.

Njegova visina od 193 cm pomaže mu u dominaciji zračnim duelima (83.3% osvojenih lopti), a po broju izbijenih lopti drugi je u belgijskoj ligi." Prema bivšem skautu Club Bruggea Bartu Tamsynu, Vušković podsjeća na Tobyja Alderweirelda:

"Ima liderske sposobnosti, odlično iznosi loptu i kontrolira igru. Već je kao 15-godišnjak bio vođa obrane. Odmah sam vidio da će biti velik talent. Ima potencijal igrati za velike klubove poput Real Madrida."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.