LIGE PETICE

Marca: Zidane se nije promijenio. Opet ponavlja iste pogreške

Foto: Guliver Image/ Getty Images

NEVJEROJATNA utakmica odigrala se jučer u New Jerseyju. Atletico je s nestvarnih 7:3 deklasirao Real Madrid nanijevši mu jedan od najtežih poraza u povijesti.

Već na poluvremenu je bilo 5:0, igrači Diega Simeonea su se poigravali s igračima Zinedinea Zidanea i tužno je bilo gledati kako najtrofejnija momčad u povijesti nogometa izgleda u toj utakmici.

>> Real ovakav debakl ne pamti: Atletico im uvalio sedam komada, Diego Costa četiri

>> Zidane nakon poraza 7:3 nije ušao u svlačionicu jer nije mogao pogledati igrače

Španjolski mediji ne prestaju s oštrim kritikama francuskom stručnjaku, ali i cijeloj momčadi Reala. Marca je danas objavila tekst u kojem ističe pet velikih gafova koje je Zidane napravio u predsezoni.

Real je odigrao samo dvije prijateljske utakmice; jednu je remizirao, a jednu izgubio, ali uz primljenih 12 komada, sedam samo od Atletica. Javnost se s pravom pita što se događa bivšem prvaku Europe.

Uvijek isto

Ako zamijenite Edena Hazarda za Cristiana Ronalda i Thibauta Courtoisa za Keylora Navara, Realova momčad izgleda isto pod Zidaneom kao i u njegovoj posljednjoj sezoni 2017./18. Jasno, nijedno pojačanje osim Hazarda nema zagarantirano mjesto u prvih 11, ali oni preostali nisu se ni na koji način promijenili, a neki su napustili klub.

Nema promjene sustava

Zidane je protiv Arsenala izveo Madriđane u sustavu 4-4-2 s Lukom Jovićem i Karimom Benzemom u napadu, ali njegov inicijalni i najdraži sustav 4-3-3 još nije isproban ni testiran. Ako se ne dogode iznenadna pojačanja u finišu prijelaznog roka, očekuje se da će Zidane tako započeti sezonu.

Nema reakcije u teškim situacijama

Real je gubio tri puta u ranoj fazi utakmice, a odmah po primljenom pogotku pao mu je i intenzitet igre. Nije bilo reakcije, igrači se nisu trgnuli, a činjenica da su primili čak 12 golova u prvom poluvremenu prijateljskih utakmica je sama po sebi katastrofalna. Zidaneove promjene nisu ništa donijele u igri Madriđana. Još se čeka neki njegov potez kojim bi iznenadio.

Mala minutaža mladim igračima

Brahim Diaz je ozlijeđen i zato je dobio malu minutažu, ali Takefuso Kubo i Rodrygo blistali su protiv Bayerna, i to je bilo to. Francuz im više nije dao šansu, nisu dobili željenu minutažu, što je za njih vjerojatno dosta frustrirajuće.

Jako malo javne samokritičnosti

Francuski stručnjak oduvijek ima isti nastup u medijima. Čvrst, nepokolebljiv i sa stavom da je uvijek u pravu. Nije se promijenio ni uoči nove sezone. Marca mu spočitava manjak javne samokritičnosti. Ton mu je prilikom svih odgovora isti osim kad odgovara na pitanja o Garethu Baleu.

Standings provided by Sofascore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.