Marija Uglešić osvojila brončanu medalju na juniorskom taekwondo SP-u

Foto: EPA

Prvog dana Svjetskog juniorskog taekwondo prvenstva, koje je u korejskom gradu Chuncheonu okupilo više od 900 boraca iz cijelog svijeta, Hrvatska je osvojila prvu medalju. Kruna prvog dana Svjetskog juniorskog prvenstva u taekwondou je brončana medalja Marije Uglešić (TK Marjan) u kategoriji do 59 kg.

Na putu do medalje Uglešić je pobijedila predstavnice Velike Britanije (Avu Bet - 2:0), Jordana (Fadiju Khifran - 2:1) te Italije (Antheu Mangione - 2:0). U polufinalu je pobjedu odnijela Iranka Aynaz Nasiri, i to tek u trećoj rundi s neriješenim rezultatom 7:7 i težinskom prednosti bodova. 

Podsjetimo, u slučaju neriješenog rezultata na kraju runde, određeni udarci poput onih iz okreta ili u glavu donose prednost nad protivnikom ako ih on nema ili ima manji broj. Danas su nastupili i Ozana Radić (TK Champion) i Niko Reinić (TK Activ). Radić je u kategoriji do 52 kg nakon dvije pobjede nad predstavnicama Švicarske i Omana na put do medalje stala Kineskinja Yinuo Xu u četvrtfinalu. Niko Reinić je u kategoriji do 63 kg u prvom kolu, usprkos velikoj želji i trudu, izgubio od Nijemca Aslana Eymena Cavusmana. Prvenstvo se nastavlja do 6. listopada, a svoj nastup iščekuje još sedamnaest hrvatskih boraca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.