Marin Ljubičić zabio u teškom porazu LASK-a

Foto: Profimedia

RAPID je u derbiju petog kola austrijske Bundeslige na domaćem terenu u Beču pobijedio Salzburg 3:2. Nakon tri pobjede u uvodne tri ligaške utakmice nove sezone aktualni doprvak Salzburg doživio je prvi poraz. Rapid je upisao treću pobjedu, a od 30. minute za domaćina je zaigrao hrvatski napadač Dion Drena Beljo.

Već u petoj minuti gosti iz Salzburga poveli su golom Dorgelesa Nenea, ali je uskoro uslijedio preokret. U 19. minuti izjednačio je Isak Jansson, a Jonas Auer je u 37. minuti pogodio za vodstvo 2:1. Na samom kraju prvog dijela Petar Ratkov je postigao pogodak za 2:2.

Pogodak odluke uslijedio je u 60. minuti, kada je svoj drugi gol na susretu dao Šveđanin Jansson. Podsjetimo, Salzburg je jedan od suparnika zagrebačkog Dinama u ovosezonskoj Ligi prvaka. Dinamo će na to gostovanje ići 23. listopada.

Gol Marina Ljubičića

Wolfsberger je s čak 5:1 pobijedio LASK u Linzu, iskoristivši činjenicu da je LASK od kraja prvog dijela imao igrača manje na terenu. Jedini pogodak za LASK postigao je hrvatski nogometaš Marin Ljubičić u 93. minuti iz jedanaesterca. Hrvatskom U-21 reprezentativcu je to drugi ligaški pogodak u novoj sezoni.

Ljubičiću je to 33. gol u 82. nastupu za LASK, u koji je prije dvije godine došao iz Hajduka. Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić dao mu je pretpoziv za rujanske utakmice s Portugalom i Poljskom u Ligi nacija.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.