Mario Carević novi je trener Gorice

Foto: HNK Gorica

SAMO pet dana nakon razlaza sa Šibenikom Mario Carević dobio je novi posao. Suradnju s Goricom je dogovorena do 2026. godine.

"Zahvaljujem predsjedniku na ukazanom povjerenju. Kada mi je predstavio dugoročni plan, odmah sam prihvatio jer mi se sviđa način na koji razmišlja. Svjestan sam da nas čeka puno posla i do zime moramo biti stabilni i skupiti što više bodova kako bismo izbjegli opasnu zonu. Vjerujem u ovu momčad i jedva čekam započeti s radom i upoznati igrače i karakterno" naglasio je Carević.

Prvi trening pod vodstvom novog trenera na rasporedu je danas od 15 sati, a prva utakmica ove nedjelje u gostima kod Varaždina. Uz novog trenera u stožer Gorice dolaze pomoćni trener Denis Mojstrovič i analitičar Ivan Matovina, objavila je Gorica. 

Šibenik je odmah vratio u prvu ligu te tamo sjajno startao. Ali, od početka je upozoravao da nema igrače za najviši rang

Grafika: Sofascore

Carević je  u četvrtak sporazumno raskinuo ugovor sa Šibenikom. Momčad je preuzeo u ljeto prošle godine te u prvoj sezoni na Šubićevcu vratio Šibenik u prvu ligu kao osvajač druge lige. Odlično je počeo ovu sezonu među elitom. Šibenik je pobijedio u tri od prve četiri utakmice. Jedini poraz bio mu je od Dinama.

Ali Carević je i tijekom odličnog ulaska u sezonu ponavljao kako mu je momčad tanka za prvu ligu i kvalitetom i kvantitetom. Nije dobio pojačanja koja je tražio i slijedio je veliki pad te je u idućih pet kola Šibenik osvojio samo dva boda. Zadnja utakmica s Carevićem kao trenerom bio je poraz 4:0 od Hajduka na Poljudu. 

Odmah se znalo da je Carević već našao novi posao, kao nasljednik nedavno otpuštenog Rajka Vidovića u Gorici. Nakon prve četvrtine prvenstva Gorica ima samo osam bodova u prvih devet kola. 

Tablice omogućuje Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.