Mario Kovačević je novi trener Slaven Belupa

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

MARIO KOVAČEVIĆ (49) novi je trener Slaven Belupa, objavio je hrvatski prvoligaš. Podsjetimo, Slaven je jučer smijenio trenera Ivana Radeljića (43), pod čijim je vodstvom momčad osvojila jedan bod u prvih pet kola SuperSport HNL-a i trenutačno se nalazi na posljednjem mjestu.

Kovačević je bivši trener Varaždina, koji se zbog raka pluća krajem prošle godine oprostio od klupe toga kluba. Srećom, karcinom se povukao, o čemu je govorio u intervjuu za Index, i Kovačević je mogao tražiti novi posao. Pronašao ga je u Koprivnici. Podsjetimo, kao Radeljićevi nasljednici spominjali su se Simon Rožman i Željko Sopić, no Kovačević je na kraju došao na klupu.

Kovačević je bio igrač Slavena

Kovačević je rođen 1975. godine u Jablanici, općini Bosne i Hercegovine, iz koje se kao devetogodišnjak s obitelji preselio u Sarajevo te je potom prošao mlađe uzrasne kategorije FK Sarajeva. Rat ga je natjerao na novu selidbu.

Godine 1994. stigao je u Varteks. Bio je na posudbi u Podravini Ludbreg, nastupao je za Belišće, a zatim 1998. godine otišao u Slaven Belupo. U najboljim danima koprivničkog prvoligaša igrao je Intertoto kup, a kasnije je nastupao i za Međimurje, slovensku Naftu iz Lendave, Nedelišće i albanski Dinamo, među ostalim.

Trenersku karijeru pokrenuo je s 32 godine. Vodio je mlađe uzraste, kao i seniore Nedelišća, Međimurja, Poleta iz Svetog Martina na Muri, ludbreške Podravine i Mladosti iz Ždralova. Velik uspjeh ostvario je u drugom mandatu na klupi Varaždina, kada je izborio povratak u SHNL te ondje vodio momčad do odlaska zbog karcinoma, kada ga je naslijedio Nikola Šafarić.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.