Marković među najosobama 2010. godine engleskog "Observera"

U IZBORU otočkog Observera odabrane su najbolje izjave u protekloj godini. Donosimo njihov pregled...

Kao osoba godine izabran je Sepp Blatter, koji je izjavio kako je njegova tajna zapravo to što ljudi vjeruju u njega, jer su svjesni koliko ja napravio za nogomet od 1975. godine. "Nogomet je postao monstrum", rekao je Blatter, pa kada je uvidio svoju pogrešku dodao je: "Ali pozitivan monstrum".

Za najboljeg funkcionera nekog nogometnog saveza izabran je Vlatko Marković, koji je nakon homofobnih izjava za vrijeme kampanje, rekao i poznati rečenicu: "Oćete da Vam kažem? Smijete slobodno napisati. Pun mi Vas je kurac, vas novinara! Jeste me razumjeli? Slobodno napišite".

Najinteresantnija transfer-izjava bila je izjava Sotiriosa Kyrgiakosa, koji je po dolasku u AEK najavio kako nije materijalist ili kakav trgovački proizvod pa da ga svatko malo neko kupuje. Isto je izjavio i na kraju sezone, da bi ga samo sedam dana kasnije potpisao za Liverpool.

Mandarić javno iskazao povjerenje Sousi pa ga ujutro smijenio

Najbolji iskaz povjerenja djelo je predsjednika Leicestera Milana Mandarića. 30. rujna rekao je: "Svi se moramo ujedini oko trenera Paola Souse kako bi ovaj klub pogurali prema naprijed. Sutra ujutro Sousa je dobio otkaz.

Najhrabrijom osobom proglašena je žena Petera Storriea, izvršnog direktora Portsmoutha, koja je javno branila njegovu visoku plaću(600 tisuća eura osnovica, 500 tisuća eura bonus plus tri tisuće funti za pobjedu i 1500 za remi."Jedino za što je moj Peter kriv jest to što pokušava biti heroj ovog kluba. A sada nam je život kao živi pakao."

U kategoriji najveća plaća Svjetskog prvenstva pobijedio je Sven Goran Erickson, koji je dnevno primao 22 tisuća funti, dok 23 posto državljana Obale Bjelokosti preživljava sa 80 penija dnevno. "Uopće ne mislim da sam plaćen dovoljno, ali recimo da sam sretan ovdje", istaknuo je Sve Goran Erickson.

Na koncu najboljim došljakom proglašen je trener Temišvara Marian Iancu, koji je pred televizijskim kamerama izjavio treneru Craiove Piturci kako je homoseksualni sotonist.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.