Marković slavi: Odluka Ministarstva očekivana je i logična

PREDSJEDNIK Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković službenim se priopćenjem obratio javnosti nakon što je Ministarstvo uprave poručilo kako Štimca i Brlekovića ne smatra strankama u postupku te je odluku o legalnosti prosinačke izborne skupštine HNS-a prepustilo zagrebačkom Uredu za opću upravu. Isti je Ured već ranije podržao Markovićev izbor.

"Odluka Ministarstva uprave za mene nije nikakvo iznenađenje, dapače, potpuno je očekivana i svima koji poznaju zakon i pravnu proceduru jedina logična. Ona je definitivna potvrda da su prosinački izbori i moj izbor bili u skladu s propisima. Nastavljamo s brojnim aktivnostima koje smo započeli od 1. siječnja pa pozivam sve nogometne djelatnike i sve županijske saveze da nastavimo zajednički raditi za dobrobit hrvatskog nogometa. Koristim priliku zahvaliti se svima onima koji su vjerovali da je moj izbor u prosincu bio pravovaljan", poručio je Vlatko Marković.

Drugim priopćenjem oglasio se i HNS.

"Povodom objavljene odluke Ministarstva uprave, a kojom je potvrđena legitimnost izborne skupštine HNS-a od 17. prosinca 2010. godine, izražava se zadovoljstvo i ovom konstatacijom. Hrvatska nogometna reprezentacija, u konkurenciji od 208 zemalja, nalazi se plasirana na osmom mjestu FIFA rang liste. Sve aktivnosti iz programa djelatnosti Saveza, od 1. siječnja su ostvarene, više od 90 posto istih organizirano je i realizirano na području onih županijskih saveza koji nisu podržali kandidaturu predsjednika Vlatka Markovića na označenoj Skupštini što je evidentan dokaz da je Savez pokazao dobru volju za suradnju sa svim županijskim savezima, a sve u cilju zajedničkog djelovanja velike nogometne obitelji. Zajedništvo treba dalje razvijati i unaprijeđivati", stoji u službenom priopćenju HNS-a.

Iako se HNS poziva na suradnju s onima koji su tijekom izborne kampanje podržali suprotnu stranu, treba podsjetiti kako su ovih dana suspendirana dva županijska saveza - varaždinski i dubrovačko-neretvanski, a još u ožujku HNS je suspendirao čak 27 članova HNS-ove skupštine koji su podržali Igora Štimca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.