Martić: Nisam se htjela slikati i nametati, drago mi je samo biti u tom okruženju

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

HRVATSKA tenisačica Petra Martić (33) izgubila je s 4:6, 3:6 od Španjolke Cristine Bucse u prvom kolu Olimpijskih igara. Martić, 97. igračica svijeta, tako je rano završila nastup u Parizu, gdje ju je izbacila 19. igračica svijeta. Bio je ovo drugi međusobni meč ovih tenisačica, a omjer pobjeda i poraza je sada 1:1.

Prvi set trajao je 42 minute, tijekom kojih su tenisačice ukupnih pet puta gubile servis. Bucsa je iskoristila treću break-loptu i povela 3:1, a zatim i 5:1. Martić se vratila na 4:5, ali više od toga nije mogla i Španjolka je iskoristila drugu set-loptu te povela 1:0. Bucsa je u drugom setu rano došla do breaka te je mirno privela meč kraju iskoristivši prvu meč-loptu. U drugom kolu igrat će protiv bolje iz ogleda Čehinje Karoline Muchove i Kanađanke Leylahe Fernandez.

"Previše neforsiranih grešaka sam imala"

Martić je na kraju imala 22 neprisiljene pogreške i 12 winnera, dva as-servisa i 56 posto ubačaja prvoga servisa. "Nije išlo, previše neforsiranih grešaka, a jako solidna igračica s druge strane. Ne daje previše jednostavnih, laganih poena i stvarno je bila dobro raspoložena. Dakle, danas sam jednostavno malo previše griješila", kazala je Petra, koja poznaje terene Roland Garrosa, ali je na OI osjećaj bio posve drugačiji.

"Da, ovo je definitivno posebno. Jednostavno, drugačiji je ovaj turnir od ičeg drugog. Iako sam puno puta bila tu i koliko god iskustva imala, jednostavno te malo više emocije udaraju nego na turnirima, gdje igraš samo za sebe. Ali, definitivno, predivno iskustvo".

Petra je iz Duća pokraj Omiša, koje se od danas mogu pohvaliti da imaju olimpijku. "Tu su mi dva prijatelja, nitko od rodbine nije stigao, no bila je stvarno super atmosfera. Čula sam svoje ime više puta tijekom meča, tako da je bilo stvarno lijepo igrati. I u Olimpijskom selu mi je odlično, okružena sam vrhunskim sportašima koji su najbolji u svoji sportovima, što će mi stvarno biti nezaboravna uspomena. Nisam se htjela slikati i nametati nikome, drago mi je samo biti u tom okruženju", kazala je Petra koja sada ide na US Open i nakon toga će završiti sezonu s azijskom turnejom.

Vekić ostala jedina hrvatska predstavnica u singlu

Martić se tako nije uspjela pridružiti najboljoj hrvatskoj igračici Donni Vekić koja je ranije u nedjelju izborila 2. kolo svladavši Talijanku Luciju Bronzetti sa 6:2, 7:5. Vekić će u 2. kolu igrati protiv Kanađanke Biance Andreescu, pobjednice US Opena iz 2019.

Taj dvoboj trebao bi se igrati u ponedjeljak, a u ponedjeljak bi Vekić trebala započeti i svoj nastup s Matom Pavićem u konkurenciji mješovitih parova protiv Kineza Qinwen Zheng i Zhinzhena Zhanga. Isto tako, Nikola Mektić i Mate Pavić bi konačno trebali krenuti u obranu olimpijskog zlata u muškim parovima također u ponedjeljak protiv Nijemaca Dominika Koepfera i Jan-Lennarda Struffa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.