Materazzi: Kad vidim da su Modrić i Kovačić očajni, pomislim samo na jednu stvar

Foto: EPA

HRVATSKA reprezentacija je u teškoj situaciji pred utakmicu posljednjeg kola grupne faze Europskog prvenstva. Igrat će je u ponedjeljak od 21 sat protiv Italije, nakon što je Euro otvorila porazom 0:3 protiv Španjolske i remijem 2:2 s Albanijom.

Pobjeda Hrvatskoj donosi prolaz u osminu finala Eura, a remi je gura u krug reprezentacija kojima nastavak natjecanja ovisi o ishodima utakmica drugih momčadi na turniru. Španjolci bi trebali pobijediti Albance, a u preostalih pet skupina morale bi se naći barem dvije trećeplasirane reprezentacije koje su osvojile maksimalno dva boda, a i u tom slučaju bi odlučivala gol-razlika.

"Što prije krene utakmica s Hrvatskom, to bolje"

Bivši talijanski branič Marco Materazzi (50) za La Gazzettu Dello Sport najavio je utakmicu Hrvatske i Italije. Među ostalim, rekao je da talijanski mediji previše kritiziraju desnog braniča Giovannija Di Lorenza (30) i poručio da nije problem što su stoperi Alessandro Bastoni (25) i Riccardo Calafiori (22) obojica ljevonogi.

Također, istaknuo je da je Romin stoper Gianluca Mancini (28) dobra opcija s klupe, ali napomenuo da izbornik Luciano Spalletti zna bolje od njega kako složiti sastav. Prisjetio se Eura 2012. godine, kada su Hrvatska i Italija u grupnoj fazi odigrale 1:1, nakon čega su Talijani zaredali s pobjedama i u finalu izgubili od Španjolske (4:0).

"Italija se muči s kvalificiranjem na velike turnire, a onda i s grupnom fazom, ali ako prođe... Ako u grupi pobijediš u prvoj utakmici, svejedno ne znaš što će se dogoditi. Sada je važno pronaći kemiju u momčadi. Sada počinješ kalkulirati, u glavi ti se pojavi tisuću sumnji. Što prije krene utakmica s Hrvatskom, to bolje", rekao je Materazzi, koji ima 42 nastupa za Italiju.

"Kad vidim da su igrači poput Modrića i Kovačića tako očajni, pomislim samo na jednu stvar"

Materazzi se slaže da je Hrvatska neugodan protivnik za odlučujuću utakmicu. "Kvalitetni su, no osim Luke Modrića, nikad ne znaš koga će poslati na teren.

Kad vidim da su igrači poput Modrića i Kovačića tako očajni, pomislim samo na jednu stvar: znaju da će biti teško protiv Italije, svašta se može dogoditi", izjavio je Materazzi, koji je s Italijom osvojio Svjetsko prvenstvo 2006., nakon što je u tom finalu uvrijedio sestru Zinedinea Zidanea, a francuska zvijezda potom ga je udarila glavom u prsa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.