Matić uoči borbe za medalju: Na pola puta sam. Još ništa nisam napravila

Foto: EPA

BARBARA MATIĆ izborila je polufinale olimpijskog judo turnira u Parizu, što ujedno znači da je Hrvatska na korak do svoje druge medalje na ovim Igrama. Za mjesto u finalu u kategoriji do 70 kg, Matić će se boriti protiv Nizozemke Sanne van Dijke. Polufinala su na rasporedu od 16 sati, a borba Barbare Matić četvrta je po redu.

Nakon što je u meču prvog kola bila slobodna, najbolja judašica svijeta je u osmini finala bila bolja od talijanske predstavnice Kim Polling, a u četvrtfinalu je svladala Španjolku Ai Tsunodu Roustant te izborila polufinale i šansu za medalju. Aktualna europska i dvostruka svjetska prvakinja (2021., 2022.) ovim rezultatom stigla je na pobjedu do svoje prve olimpijske medalje. Ima priliku priključiti strijelcu Miranu Maričiću, do danas jedinom osvajaču odličja za Hrvatsku na ovim Igrama. 

Uoči polufinala Matić je dala izjavu za medije: "Na pola puta smo. Ništa još nismo napravili. Zadovoljna sam međutim s tim dosadašnjim dijelom puta. Prva pobjeda nad Kim Polling, drago mi je da sam to odradila brzo i efikasno. Ovo četvrtfinale s Tsunodom, znamo da su to dugačke borbe, na kazne. Drago mi je da su bile tri kazne na njezinoj strani, niti jedna na mojoj. Kontrolirala sam i dominirala borbom."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.