Mbappé o navodnom silovanju u Švedskoj: Lažne vijesti

Foto: EPA

FRANCUSKA nogometna zvijezda Kylian Mbappé tvrdi kako je žrtva lažnih vijesti nakon što je u švedskim medijima objavljeno da je policija pokrenula istragu o navodnom silovanju u hotelu u Stockholmu, gdje je s prijateljima proveo dvije noći.

Mbappé bio u spornom hotelu?

Napadač Tricolora i Real Madrida je od srijede do petka s prijateljima bio u posjetu Švedskoj, odsjevši u jednom hotelu u središtu grada. U četvrtak se zabavljao u noćnom klub V, a u petak je napustio švedsku zračnu luku Bromma privatnim zrakoplovom. Silovanje je navodno počinjeno u četvrtak navečer u središtu Stockholma", objavio je Aftonbladet.

"Policija je prihvatila prijavu nakon što je žena zatražila liječenje", dodaje list, koji nije naveo tko je osumnjičen u ovom slučaju. "Aftonbladet nema informacija da je neka osoba trenutno osumnjičena za kazneno djelo", prenosi švedski list.

Prema fotografijama koje je objavio Aftonbladet, policija je u ponedjeljak bila ispred hotela u kojem su odsjeli Mbappé i njegova pratnja. Štokholmska policija nije željela "ni potvrditi ni demantirati" ovu informaciju, koju je također kontaktirao i AFP.

Dio francuskih medija je naveo kako je Mbappé bio u hotelu u kojem su se ovi navodni događaji dogodili, no nema naznaka da je izravno ili neizravno umiješan.

Suočen s razmjerima koje ova afera počinje poprimati na društvenim mrežama, posebno u Francuskoj, oglasio se i on. "Lažne vijesti. Ovo postaje toliko predvidljivo, samo da bi publika pratila", napisao je napadač Real Madrida.

"Danas je nova klevetnička glasina švedskog medija Aftonbladet počela paliti internet. Ove optužbe su potpuno lažne i neodgovorne, a njihovo širenje je nedopustivo. Kako bi se stalo na kraj ovom metodičkom uništavanju imidža (Kyliana Mbappéa), poduzet će se sve potrebne pravne radnje za utvrđivanje istine i gonjenje svih osoba ili medija uključenih u moralno uznemiravanje i klevetnički tretman Kyliana Mbappéa", objavio je francuski napadač u priopćenju za tisak poslanom AFP-u.

Mbappé ima još problema

Cijela ova priča pojavila se uoči skorašnjeg saslušanja zbog otprilike 55 milijuna eura neisplaćenih bonusa i plaća koje je PSG dužan platiti Mbappéu. PSG je odbio platiti iznos i žalio se na odluku.

Žalbeno povjerenstvo je u utorak, no ne očekuje se da će slučaj definitivno biti riješen jer će obje strane imati mogućnost novih žalbi pred Francuskim nogometnim savezom (FFF), Francuskim nacionalnim olimpijskim i sportskim odborom (CNOSF) i Industrijskim sudom.

Francuski prvak je ovaj slučaj kratko prokomentirao. "Nećemo ništa komentirati, zadržat ćemo svoje dostojanstvo, PSG nema vremena za gubljenje na ovakve tračeve."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.