Mbappe je pokazao braničima što ih čeka. Pogledajte što je napravio obrani Atalante

Screenshot: Arena Sport

REAL MADRID osvojio je UEFA-in superkup pobjedom 2:0 nad Atalantom. Utakmica će ostati upamćena i po tome što je Luka Modrić, novi kapetan Reala, osvojio svoj 27. trofej s madridskim klubom i tako postao najuspješniji igrač u njegovoj povijesti.

Real su do ovog trofeja pogocima doveli Rodrygo i Kylian Mbappe, kojem je to bio prvijenac nakon što je ovog ljeta kao slobodan igrač stigao iz Paris Saint-Germaina. Kod Atalante je na terenu do 90. minute bio Mario Pašalić, dok je Modrić za Real igrao od 76. minute.

Braničima neće biti lako

Atalantin vratar Juan Musso odličnim je obranama zaustavljao Viniciusa i Judea Bellinghama, ali ni on nije mogao ništa u 68. minuti. Tada je Bellingham povratnom loptom pronašao Mbappea, a on je iz ne baš lake pozicije neobranjivo zabio za konačnih 2:0.

Posebno je impresivna kretnja Mbappea kod tog pogotka. Akcija je trajala desetak sekundi, a tijekom cijelog tog perioda Mbappe se kretao po kaznenom prostoru tako što je stalno bio slobodan za loptu. Samo je čekao trenutak kad će se Bellingham namjestiti da može dodati loptu i vidjeti ga gdje se otvorio.

Tako je Mbappe prvo utrčao na pet metara, onda se izvukao na otprilike 13-14 metara od gola te, kad je vidio da se sprema dodavanje, pravovremeno utrčao i poklopio loptu za pobjedu. Odmah je Mbappe pokazao protivničkim obranama što ih čeka ove sezone.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.