Medveščak pao u Salzburgu: Porazu kumovale pogreške i izostanci igrača

OSLABLJENI Medveščak nije uspio slaviti kod Red Bulla u Salzburgu u 34. kolu EBEL lige. Medvjedi su pružili dobru partiju, no na kraju su tijesno poraženi 3:2 (2:2, 0:0, 1:0). Red Bull je uspio iskoristiti pogreške igrača Medveščaka i tako im nanijeti i drugi poraz na austrijskoj turneji. Vrlo lijepa i moderna dvorana Red Bulla bila je dobro popunjena, a osim vrlo glasnih bubnjeva Austrijanaca čulo se i navijanje 50-ak navijača iz Hrvatske. Salzburg ima odlične uvjete, uz vrlo bogatog sponzora ništa im ne nedostaje.



Sator je imao velikih problema kako sastaviti momčad pogođenu izostancima pa je tako u četvrtoj liniji imao samo Novaka. Susret nije dobro počeo za Medveščak. Nakon Prpiceva isključenja, Wilson je zabio u devetoj minuti. Četiri minute kasnije, Medvjedi su kapitulirali i drugi put. Strijelac je bio Filewich nakon velike gužve pred golom Kristana. U tim trenucima smo se pobojali da će to biti laka pobjeda Re Bulla, no onda je Medo krenuo u napad. Za 2:1 zabio je Joel Prpic, Heerema je opalio, pločica se odbila do Smytha koji je sjajnom asistencijom sve pripremio za Prpica. U posljednjoj minuti trećine stiglo je i izjednačenje: Fox je pucao iskosa u bliži gornji kut, pločicu je dirao Smyth koji je prevario vratara i proslijedio je do mreže.

Drugi dio otvorio je Jakopič odličnom prilikom jedan na jedan, no loše je pucao i Davis mu je to skinuo. Imao je Medveščak još nekoliko lijepih prilika, posebno s igračem više, no Austrijanci su se svaki put uspjeli obraniti. Potom je Red Bull pogodio vratnicu, a trećinu je zaključio Sertich koji je bio u odličnoj prilici, no pogodio je ravno u vratara.

I posljednja dionica loše je počela za Medveščak, primili su gol nakon velike pogreške. Medvjedi su izgubili pločicu u svojoj trećini, nje se dokopao Feichtner, prevario Kristana i ugurao je u mrežu. Medvjedi do kraja utakmice nisu uspjeli izjednačiti iako su tri puta imali igrača više. Tri minute prije kraja Sator je izvadio Kristana, no ni to nije pomoglo Medveščaku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.