Mektić i Koolhof u polufinalu Mastersa u Šangaju

Foto: EPA

HRVATSKI teniski reprezentativac Nikola Mektić i Nizozemac Wesley Koolhof plasirali su se u polufinale ATP Masters 1000 turnira u Šangaju, gdje su u četvrtfinalu svladali Amerikance Nathaniela Lemmonsa i Jacksona Withrowa sa 6:3, 6:4. Mektiću i Koolhofu je za uvjerljivu pobjedu bio dovoljan po jedan break u svakom setu, jer su odlično igrali gemove na početnom udarcu u kojima suparnicima nisu dopustili nijednu priliku za oduzimanje servisa.

Mektić i Koolhof su ovom pobjedom učvrstili svoju poziciju na ljestvici parova koji se bore za plasman na završni turnir osam najboljih u Torinu. Hrvatsko-nizozemski par je trenutačno osmi s 3835 bodova, 213 više od Lammonsa i Withrowa koji drže devetu poziciju.

Čeka ih meč protiv meksičko-francuske kombinacije

Mektić i Koolhof su u ovoj sezoni osvojili tri naslova (Auckland, Rotterdam, Indian Wells), a poraženi su u finalu turnira u 's-Hertogenboschu. U Šangaju će pokušati doći do osmog zajedničkog finala, jer su surađivali već 2000., kad su bili pobjednici završnog ATP turnira i finalisti na US Openu i u Marseilleu.

Za plasman u finale turnira u Šangaju Mektić i Koolhof će igrati protiv Meksikanca Santiaga Gonzaleza i Francuza Edouarda Roger-Vasselina koji su u četvrtfinalu sa 6:4, 6:4 bili bolji od Urugvajca Ariela Behara i Amerikanca Roberta Gallowaya.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.