Mektić i Pavić šokantno ispali s Olimpijskih igara

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

BRANITELJI olimpijskog zlata, hrvatski tenisači Mate Pavić i Nikola Mektić, šokantno su ispali u prvom kolu olimpijskog turnira. S 2:1 u setovima, rezultatom 6:3, 6:7, 10:5 pobijedio ih je njemački par koji čine Jan Lennard Struff i Dominik Koefper. 

U prvom setu vidjeli smo tri brzinska breaka. Hrvatski tenisači izgubili su servis u drugom gemu, onda su uspjeli breaknuti Nijemce, da bi odmah nakon toga ponovo izgubili servis. Do kraja prvog seta nije bilo iznenađenja i njemački su tenisači pobijedili u njemu sa 6:3.

Ništa od obrane medalje

Drugi set izgledao je kao da će ga Mektić i Pavić osvojiti bez problema. U drugom su gemu poveli 0:2 zahvaljujući breaku, stigli su do 2:5, a onda su krenuli problemi. Nijemci su napravili break u ključnom 9. setu te stigli do 5:5. Pavić i Mektić ipak su se izvukli u tie-breaku, u kojem su bili dominantni.

No u trećem setu, koji se igra kao super tie-break do 10, nije više ostalo snage hrvatskim tenisačima. Nijemci su odigrali sjajno i oduzeli Mektiću i Paviću čak pet puta servis za uvjerljivih 10:5 u zadnjem setu. Hrvatski dvojac tako neće obraniti medalju koju je osvojio u Tokiju prije tri godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.