Melnjak: Previše smo željeli odigrati zadnje dodavanje

Screenshot: Hajduk Digital TV

HAJDUK i Ružomberok odigrali su 0:0 u prvoj utakmici trećeg kvalifikacijskog kola Konferencijske lige odigranoj u Slovačkoj. Momčad trenera Gennara Gattusa odigrala je blijedu utakmicu te je samo jednom pucala u okvir suparničkog gola, no ni Ružomberok nije odigrao osobito kvalitetno. Uzvrat je za sedam dana na Poljudu.

Ako Hajduk prođe Ružomberok, u play-offu Konferencijske lige igrat će protiv pobjednika iz dvomeča armenskog Noaha i grčkog AEK-a. Noah je u prvom susretu na domaćem terenu slavio 3:1. 

Melnjak: Previše smo željeli odigrati zadnje dodavanje

Lijevi bočni igrač Hajduka Dario Melnjak (31), koji je protiv Ružomberoka odigrao cijelu utakmicu, dao je izjavu za Hajduk Digital TV. "Ostaje mali žal jer smo u prvom poluvremenu ulazili u zadnju trećinu terena, gdje nam je nedostajalo mirnoće i koncentracije. Previše smo željeli odigrati zadnje dodavanje.

To nam je danas nedostajalo kako bismo stvorili puno više ozbiljnijih prilika. U defenzivnom dijelu smo dobro odgovorili na njihov stil igre, na njihove duge lopte, osim te jedne, dvije šanse bili smo jako kompaktni", rekao je Melnjak.

Na pitanje što očekuje u uzvratu, odgovorio je: "Volio bih fokus kakav je bio danas, samo dodati mirnoću u zadnju trećinu, i biti još ozbiljniji. No, prvo fokus na nedjelju (utakmica s Lokomotivom u SuperSport HNL-u, op. a.).

"Da me netko ne podsjeti na oporavak i izbivanje s terena, ne bih to ni osjetio"

Ivan Rakitić je u 90. minuti ubacio loptu pred gol Ružomberoka, međutim Melnjak je u klizećem startu nije uspio dovoljno dobro zahvatiti kako bi zabio gol. "Par centimetara, lovio sam je... Možda sam je mogao bolje zahvatiti lijevom nogom. Nije ušlo. Nastavimo li ovako igrati jedan za drugoga u obrani, neće biti straha", smatra Melnjak.

Melnjak je u listopadu 2023. doživio tešku ozljedu. Zbog puknuća prednjeg križnog ligamenta koljena propustio je ostatak prošle sezone. "Da me netko ne podsjeti na oporavak i izbivanje s terena, ne bih to ni osjetio. Suigrači me podržavaju, stalno su uz mene. Sve su to isti momci koji su i prije mene bili na terenu. Osjećam se da kao da nisam ni pauzirao", zaključio je Melnjak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.