MESSI & RONALDO

Messi i Ronaldo bi u istom klubu srušili internet

Foto: Getty Images/Guliver Image, Grafika: Index

LIONEL MESSI je na izlaznim vratima Barcelone i čitav svijet iz minute u minutu prati gdje će Argentinac nastaviti karijeru.

Danas se pojavila informacija da će ipak ostati u Barceloni, da bi se ta vijest ispostavila lažnom. Messi navodno sigurno odlazi, a samo je pitanje na koji način i za koliko novca.

Najrealnija opcija je odlazak u Manchester City kod Pepa Guardiole, s kojim je osvojio sve, a City je jedan od rijetkih klubova koji je trenutno u stanju platiti 100 ili više milijuna za igrača.

Kao scenarij za romantični film

U čitavom kaosu s Messijevim naprasnim odlaskom s Nou Campa pomalo neopaženo prošla je vijest da se i Juventus raspituje za Messija. Iako su šanse za njegov odlazak u Torino minimalne, sama ideja da bi se pred kraj karijere našao uz bok vječnom rivalu Cristianu Ronaldu zvuči kao scenarij za neki romantični film.

Zaista, kad bi u nekom ludom scenariju Messi preselio u Torino, kako bi Juventus i nogomet općenito izgledali?

Odlazak Cristiana Ronalda iz Reala u Juventus usmjerio je jako puno pažnje prema Juventusu i talijanskoj ligi, a dolazak drugog (ili prvog) najboljeg igrača na svijetu u taj klub potpuno bi poremetio odnose u europskom nogometu.

Španjolska liga ostala bi bez ijedne od triju velikih zvijezda koje je imala prije samo tri godine; Ronalda, Neymara i Messija. Pažnja čitave svjetske nogometne javnosti, ili barem velike većine, bila bi okrenuta prema Juventusu koji bi, htio ili ne, postao praktički reality show.

Pod povećalom 0-24

Pratio bi se svaki njihov korak, svaki međusobni kontakt, mig ili dijalog, a vijest ili fotografija da su Ronaldo i Messi sami na večeri vjerojatno bi srušila internet.

Puno zanimljivije bilo bi na terenu gdje bi Ronaldo uz sebe imao najboljeg asistenta u povijesti nogometa. No, tko bi pucao slobodnjake? Tko bi izvodio penale? Bi li Messijevi navijači podržavali Ronalda i obrnuto? I koji bi od takva dva velika ega bio spreman ovome drugome prepustiti titulu vođe momčadi?

Marca se u današnjem tekstu pita i kako bi se Andrea Pirlo snašao s Messijem i Ronaldom u svlačionici. Novi i neiskusni Juventusov trener bio bi pod ogromnim pritiskom i imperativom da osvoji Ligu prvaka, koju Juventus sanja već 24 godine. S druge strane, bio bi vjerojatno jedini trener u povijesti nogometa koji je imao privilegiju u momčadi imati obojicu.

Messi nije osvojio Ligu prvaka od 2015. godine, a Ronaldo nije prošao četvrtfinale od odlaska iz Reala. Pa vas pitamo, biste li voljeli gledati Messija i Ronalda u istom klubu?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.