Messi i Ronaldo nisu jedini kojima će ovo biti peto Svjetsko prvenstvo

LEO MESSI i Cristiano Ronaldo u Kataru će peti put u karijeri nastupiti na Svjetskom prvenstvu, koje će im vrlo vjerojatno biti i posljednje. No Argentinac i Portugalac nisu jedini kojima će ovo biti peti Mundijal. Uz njih je 36-godišnji kapetan Meksika Andres Guardado.

Guardadu je prvo Svjetsko prvenstvo bilo u Njemačkoj 2006., kada je nastupio u osmini finala protiv Njemačke. Četiri godine kasnije igrao je u Južnoj Africi, zatim 2014. u Brazilu, dok je u Rusiji 2018. bio kapetan. Meksikanci su svaki put izbačeni u osmini finala.

Ronaldo, Messi, Guardado, Ochoa, Marquez, Matthaus i Carbajal

Karijeru je počeo u meksičkom Atlasu te igrao za Deportivo, Valenciju, Bayer i PSV, a od 2017. godine je u Betisu. Za meksičku reprezentaciju odigrao je 180 utakmica i zabio 28 golova. Meksiko je u skupini C Svjetskog prvenstva s Argentinom, Poljskom i Saudijskom Arabijom.

Guardadov suigrač i golman Guillermo Ochoa također će peti put biti na Svjetskom prvenstvu, s time da na prva dva nije nastupio. Uz spomenute, pet nastupa na svjetskim prvenstvima imaju Meksikanci Antonio Carbajal i Rafa Marquez te Nijemac Lothar Matthaus.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.