Mick Schumacher se vraća u Formulu 1?

Foto: EPA

MICK SCHUMACHER, sin legende Formule 1 Michaela Schumachera, mogao bi se vratiti u elitno automobilističko natjecanje. Bivši prvak svijeta Sebastian Vettel dao je podršku Micku za povratak nakon što je godinu i pol dana bio rezervni vozač u Mercedesovoj momčadi, piše Daily Mail.

Mick Schumacher (25) vozio je za momčad Haas 2021. i 2022. godine. Nije to prošlo najbolje. U prvoj sezoni za Haas bio je 19. na kraju sezone u poretku vozača, a u drugoj je završio na 16. poziciji. Nakon te dvije sezone Haas ga više nije htio, a umjesto njega je vodio Nico Hulkenberg. 

Sad bi u momčadi Williamsa mogao zamijeniti Logana Sargeanta, i to već sljedećeg vikenda na Velikoj nagradi Italije u Monzi. Sargeant je na treningu u Nizozemskoj izgubio kontrolu nad bolidom te se zabio u zaštitnu ogradu. Bolid je uništen, a zadnji kraj je uhvatila vatra koja je buknula nakon sudara.

Vettel: Nadam se da će Mick dobiti priliku

"Da je moja odluka, odabrao bih Micka. Naravno, nisam mjerodavan jer mi je prijatelj, ali ipak je on najbolje rješenje. Mick ima dvije godine iskustva kao vozač Formule 1. Ima uvid u tu ulogu i u tehničke karakteristike Mercedesovog motora.

Sazrio je dosta kao osoba nakon što je napustio Haas. Poznaje staze i to je velika prednost. Nadam se da će pokazati sve ono za što znam da je sposoban", rekao je Sebastian Vettel u razgovoru za Bild.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.