Mierez nakon što se prodao u Emirate: Slavim te, Bože, jer si mi uslišio molitve

Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

RAMON MIEREZ (27), najbolji strijelac Osijeka i SuperSport HNL-a prošle sezone, izborio je transfer u Al Jaziru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. To je ogroman udarac za Osijek, koji doduše dobiva odštetu od 3 milijuna eura, ali i ostaje jako oslabljen. Mierez je u četiri godine u klubu na 152 utakmice postigao 63 i namjestio 14 golova. 

Koliko je Mierez značio Osijeku svjedoči i to što je za prolazak Levadije u drugom pretkolu Konferencijske lige, s ukupnih 6:1, on postigao tri i namjestio dva gola. No Osijek će sada morati bez njega. Mierez je jako želio otići i to mu je uspjelo 10 mjeseci prije završetka ugovora.

Mierez slavi odlazak iz Osijeka slaveći Boga

Tim povodom je na društvenim mrežama objavio citat iz Biblije: "Hvalit ću te, Gospodine, Bože moj, svim srcem svojim i slavit ću ime tvoje dovijeka. Klanjat ću se pred tvojim svetim hramom i slaviti tvoje ime zbog tvoje neizmjerne ljubavi i vjere jer ti si velik i činiš čudesa, ti si jedini Bog. Kada sam te zazvao, odgovorio si mi. Uslišio si me."

Osijeku je prijetilo da besplatno ostane bez zvijezde koju je platio 2.1 milijun eura

Mierezu je dakle idućeg ljeta završavao ugovor i tako bi kao slobodan igrač napustio Osijek, koji ne bi dobio nikakvu odštetu za najvrjednijeg igrača, kojeg je prije tri godine otkupio od Alavesa za 2.1 milijun eura. Dinamo se godinama povezuje s Mierezom, no transfer nije ostvaren. Nedavno se pojavila priča da ga želi moskovski Lokomotiv i da je za njega ponudio četiri milijuna eura.

Ruski Sport Express je kontaktirao sa sportskim direktorom Osijeka Joseom Botom, a on je na njihov upit kratko odgovorio: "Jesmo li ga spremni prodati? Mi se ne želimo rastati od Miereza. Ponuda mora biti izvanredna da bi se to dogodilo."

Mierez umjesto u Azerbajdžan ide u Emirate

Boto je navodno bio spreman Mierezu ponuditi novi ugovor prema kojem bi imao manju plaću od trenutačne ili ga pak zadržati do isteka ugovora. Bila je opcija i da ostane do kraja ljeta i tako pomogne Osijeku u Europi.

Osijek danas igra prvu utakmicu trećeg pretkola Konferencijske lige protiv azerbajdžanske Zire. Uzvrat je sedam dana kasnije, a na tim mečevima bit će bez Miereza. U prošloj sezoni bio je najbolji strijelac SuperSport HNL-a s 19 golova. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 4 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.