Mikanovićev SHNL debi za Goricu trajao je samo 20 minuta

Screenshot: HNK Gorica

GORICA i Varaždin odigrali su remi bez golova u Velikoj Gorici u prvom kolu nove sezone SuperSport HNL-a. Za Goricu je u SHNL-u debitirao Dino Mikanović, iskusni 30-godišnji desni bek koji je stigao ovog ljeta kao slobodan igrač. No igrao je samo 20 minuta.

Mikanović je u dva navrata sjeo na travnjak, a drugi put više nije mogao nastaviti utakmicu. Umjesto njega ušao je Krešimir Krizmanić, koji je stoper, ali je morao igrati na poziciji desnog bočnog. Mikanović je prošle sezone igrao za Hajduk, no nije bio stalni član udarne postave.

Mučile su ga ozljede i nekonstantna forma. U Gorici su ga najavili kao veliko pojačanje i igrača koji će iskustvom pomoći ovoj mladoj momčadi. Još uvijek je nepoznato koliko je njegova ozljeda ozbiljna te koliko će izostajati. 

Izgubio status u Hajduku pa otpisan

Mikanović je profesionalnu karijeru počeo u Hajduku, u kojem je u bio u dva navrata. Između toga igrao je za danski Aarhus (106 utakmica) i kazahstanski Kairat (97 utakmica). Za Hajduk je Mikanović odigrao 99 utakmica te tri zabijena gola.

Jedno je vrijeme bio standardan na desnom boku, no onda je u ožujku na Poljudu za 24 minute dobio crveni karton. Nakon toga bio je manje-više otpisan u Hajduku jer je Lokomotiva pobijedila u toj utakmici, a Mikanović je morao tad i propustiti derbi s Dinamom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.