Mirko: Bolje nisam ni zaslužio

SAMO dan nakon brutalnog i poražavajućeg nokauta koji mu je u Manchesteru zadao Gabriel Gonzaga, Mirko Filipović sletio je u zagrebačku zračnu luku Pleso.

Mirka je u zračnoj luci dočekalo nekoliko prijatelja, pripadnika specijalne policije, a čim je šepajući izašao iz terminala za međunarodne dolaske okružili su ga i pripadnici sedme sile, ne bi li čuli njegovo mišljenje o sinoćnjoj borbi, koja je postala peti poraz Mirkove profesionalne karijere.

Iako je od kobnog nokauta prošlo tek desetak sati Mirko je bio miran i staložen, a da nije bilo vidnog šepanja po ničemu se ne bi dalo zaključiti da je to čovjek koji je sinoć bez svijesti ležao u kavezu UFC-a.

"Kako sam se borio tako sam i prošao, bolje nisam ni zaslužio", analitičan je bio Mirko i nastavio: "To je valjda moj križ, svako malo padnem, ne znam zašto. Dvaput sam već prošao takvu krizu, protiv Randlemana pa sam se digao, pa protiv Fedora pa sam se digao. Dignut ću se ja opet. To je dio moje karijere pa zašto onda otrpio ne bih", zaključuje Mirko parafrazirajući poznati stih Riblje Čorbe.

Nije dugo trebalo da se nakon sinoćnjeg poraza pojave špekulacije kako je Gonzagin high-kick stavio točku na i Mirkove karijere. Ali na naš upit hoće li se i dalje boriti nakon ovoga Cro Cop odgovara: "Naravno, odradit ću ugovor do kraja, imam još četiri borbe."

Nakon ove kratke izjave Mirko je pozdravio okupljene novinare i ušao u auto. Sad prije svega slijedi oporavak nakon kojeg će početi razmišljanje o idućem protivniku.

Foto i tekst: P.V.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.