Miroslav Klose postao trener njemačkog kluba

Foto: EPA

BIVŠI njemački napadač i najbolji strijelac svjetskih prvenstava Miroslav Klose (46) preuzima njemačkog drugoligaša Nürnberg, s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor. Nürnberg je prošlu sezonu završio na 12. mjestu u konkurenciji 18 klubova 2. Bundeslige.

Klose, koji se povukao iz profesionalnog nogometa na kraju sezone 2015./16., trenirao je samo Altach u Austriji kao glavni trener te je na klupi proveo 24 utakmice. Radio je i kao pomoćni trener u Bayernu tijekom 2020. i 2021. i vodio U-17 sastav bavarskog velikana.

Klose je ukupno najbolji strijelac svjetskih prvenstava

Igračku karijeru počeo je u Kaiserslauternu, a kasnije je igrao u Njemačkoj za Werder Bremen i Bayern. Karijeru je završio u Laziju. Odigrao je 599 utakmica na najvišoj razini i zabio 230 golova. U dresu njemačke reprezentacije odigrao je 137 utakmica i postigao 71 pogodak. S Njemačkom je 2014. osvojio naslov svjetskog prvaka.

I dalje je ukupno najbolji strijelac u povijesti svjetskih prvenstava sa 16 golova. Slijede ga Brazilac Ronaldo (15), Nijemac Gerd Müller (14), Francuz Just Fontaine (13), Argentinac Lionel Messi (13) i brazilska legenda Pele, koji je zabio 12 golova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.