Mislav Karoglan ima novi posao

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

MISLAV KAROGLAN (42) postat će novi trener Šerifa iz Tiraspola, objavio je Dalmatinski portal. Hrvatski stručnjak potpisao je dvogodišnji ugovor s moldavskim klubom u kojem je naslijedio Ukrajinca Jurija Gura (47), koji će otići nakon što je u kvalifikacijama za Europa ligu ispao od švedskog Elfsborga.

Karoglan će nakon Zorana Vulića, Zorana Zekića, Gorana Sablića i Stjepana Tomasa postati peti hrvatski trener koji je vodio Šerif. Riječ je o klubu osnovanom 1997. godine.

Ukupno je 20 puta bio prvak Moldavije, 12 puta osvajao je nacionalni Kup, a sedam puta Superkup. Nakon što je tri godine zaredom osvajao naslov moldavskog prvaka, Šerif je prošlu sezonu završio na drugome mjestu iza Petrocuba iz Hincestija.

Karoglan je imao dva mandata u Hajduku

Karoglan je rođeni Splićanin čija je igračka karijera trajala od 2003. do 2016. godine. U Hajduku je najprije bio pomoćni trener, potom ga je vodio u 12 utakmica na kraju 2022. godine i u tom periodu nije doživio nijedan poraz. Splitski klub zamijenio ga je Ivanom Lekom, a Karoglan je potom početak sezone 2023./2024. proveo u Istri, gdje je odradio samo tri utakmice prije no što je smijenjen.

Hajduk ga je vratio na klupu u listopadu 2023. i ondje je bio do travnja 2024. U tom razdoblju odradio je 21 utakmicu s 12 pobjeda, četiri neriješena rezultata i pet poraza. Iako je u drugom mandatu odlično krenuo s Hajdukom te bio vodeći na polusezoni SuperSport HNL-a, presudili su mu loši rezultati u proljetnom dijelu.

Splitska momčad početkom travnja bila je ispala iz borbe za naslov prvaka SuperSport HNL-a i iz SuperSport Hrvatskog kupa, koji je dvaput zaredom osvojila. Smjena Karoglana bio je jedan od dvaju velikih poteza Hajduka u tom periodu. Klub je prije njega napustio predsjednik Lukša Jakobušić, kojeg je smijenio Nadzorni odbor.

Karoglan može izvući Hajduk u play-offu Konferencijske lige

Karoglanov debi sa Šerifom trebao bi biti protiv ljubljanske Olimpije u trećem pretkolu Konferencijske lige. Prvi susret igra se 8. kolovoza. Hajduk će u istoj fazi kvalifikacija igrati protiv slovačkog Ružomberoka.

Prođu li Šerif i Hajduk svoje suparnike, ždrijeb bi ih mogao spojiti u play-offu Konferencijske lige, odnosno na zadnjoj stepenici pred ulazak u glavnu fazu toga natjecanja. Ždrijeb play-offa održat će se danas. Dakle, Karoglan bi mogao uskoro igrati protiv svog bivšeg kluba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.