Mlada reprezentacija ide po sva tri boda protiv Islanda, Da Silva u napadu

DAN PRIJE utakmice seniorskih reprezentacija, snage će na stadionu KR-Vollun odmjeriti mladi izabranici izbornika Slaven Bilića, koji je oprezan s najavom utakmice.

"Prema svim elementima mi smo favoriti. Ali, daleko od toga da na Island dolazimo bahati, nemamo razloga. Uostalom u prvoj smo ih utakmici jedva pobijedili, na teškom terenu niti na Islandu nam neće biti lakše. No našima igra i bod." - prenose 24sata Bilićevu izjavu.

"Sudeći po zadnjim nastupima hrvatskih klubova u Europi, bod bi zaista bio dobar, ali mi ne bježimo od imperativa. Ipak, zadovoljila bi me pobjeda." - dodao je izbornik Bilić.

Standardni vratar Tomislav Vranjić je u razgovoru s novinarom Sportskih novosti istaknuo da momčad nije bezazlena i da će se morati namučiti kako bi pobijedili.

"Island je radna momčad, vrlo neugodna. Osjetili su to na svojoj koži Bugari i Šveđani, a umalo i mi u Velikoj Gorici. Zabili su nam tada prvi pogodak u kvalifikacijama, prvi puta smo "ganjali" rezultat, srećom i uspjeli u tome. Nisu bezazleni, preskaču igru, bit će posla." - kazao je čuvar mreže U-21 reprezentacije Vranjić.

"Dobro smo ih snimili iz svih kutova, moramo ih respektirati. Ali, za ishod ne bi trebalo strahovati, ako naš pristup bude onakav kakav je bio u svim dosadašnjim utakmicama, osim one u Sofiji. Svatko ima pravo na loš dan, no mi nemamo na Islandu." - kazao je Vranjič.

Najbolji strijelac Druge lige prošle sezone, Dubrovčanin Srđan Lakić uskoro će debitirati u kockastom dresu. Na probnoj utakmici protiv Čakovca tri puta je zatresao mrežu, kao i s Kamen Ingradom kojem se ove sezone pridružio.

"Ne mislim da sam išta bolji nego što sam bio prije tri mjeseca. Tek sad vidim kolika je razlika između 1. i 2. lige. Ova tri gola za Kamen Ingrad vrijede više od dvadesetak za Dragovoljac." - kazao je Lakić.

"Nadam se da ću igrati, ali nisam opterećen. Ipak sam novi u društvu i konkurencija je u prednosti. Za mene je velika stvar što sam ovdje." - skroman je bio perspektivni napadač.

Hrvatska je prva u 8. skupini kvalifikacija za EP mladih, s pet pobjeda i jednim porazom u šest utakmica, tri boda ispred Šveđana. Utakmica će započeti u 15 sati po lokalnom vremenu, odnosno 19 po našem.

Sastav Hrvatske:

Vranjić, Ćorluka, Vukman, Vrdoljak, Pelaić, Vukojević, Grgurović, Čale, Modrić, Bušić, Da Silva.

Sastav Islanda:

Kale, Sigurdsson, Bjarnson, Jonsson, Gunnarson, Vidarson, Kristjansson, Sevarsson, Hallfredsson, Svinsson, Gunnlaugsson.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.