Mladi hrvatski rukometaši ispali s Eura. Šoštarić: Nepravedniji sustav nisam vidio

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

HRVATSKA muška rukometna reprezentacija do 18 godina sudjelovala je na Europskom prvenstvu, u kojem nije prošla skupinu. Momčad izbornika Nevena Šoštarića pobijedila je Grčku 28:18 i Sloveniju 33:29, uz poraz od Srbije u prvom kolu 35:36. U klasičnom sistemu bi s dvije pobjede Hrvatska izborila drugi krug, no ovaj put je EHF odredio da se šest drugoplasiranih momčadi dijele u dvije skupine.

Tako je u hrvatskoj skupini zbog bolje gol-razlike prošla Norveška, dok je iz druge podskupine u četvrtfinale prošla Mađarska, koja je imala gol razliku samo +3. Naljutilo je to izbornika Šoštarića, koji je sa svojim igračima morao razigravati za pozicije od 9. do 16. mjesta.

"Nepošteno, bezobrazno i maloumno"

"Onaj tko je radio ovakav sistem najbolje da se zatvori negdje i da ga nikad više ne vidimo u rukometu. Da već u prvoj utakmici možeš ispasti za jedan gol, meni je to bezobrazno i maloumno, a pogotovo objašnjenje da nije bitan rezultat nego razvoj igrača.

Pa stanite malo, došli smo na Europsko prvenstvo! Kako nije bitan rezultat? Imamo +13 gol-razliku, ne idemo dalje, ali idu Mađari koji imaju +3 zato što su iz donjih grupa, a mi gornjih. O čemu pričamo, o nekoj normali?

Naša je grupa bila najjača, a ostali su nabijali gol-razliku protiv Češke, Ukrajine, Crne Gore. Ovo je nepoštovanje igrača i sporta i nitko me ne može uvjeriti da je ovo osam najboljih ekipa. Muči me ovo jer sam dugo u sportu, gotovo 50 godina, a nepravedniji sustav nisam vidio", rekao je Šoštarić za Balkan Handball.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.