Mlakar je blizu povratka u Hajduk

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

SLOVENSKI reprezentativac Jan Mlakar (25) vrlo je blizu povratka u Hajduk. Krilni napadač Pise dogovara jednogodišnju posudbu, a doznajemo da se pregovori kreću u smjeru koji je prihvatljiv za Hajduk i Mlakara. Do kraja prijelaznog roka u Hrvatskoj (5. rujna) Mlakar bi tako mogao ponovno obući Hajdukov dres.

Grafika: Sofascore

Splitski klub slovenskog je reprezentativca prodao u Italiju prije godinu dana za 3.35 milijuna eura. Prošle je sezone odigrao 24 utakmice uz tri zabijena pogotka, no ove je ispao iz prvog sastava u momčadi talijanskog drugoligaša. Igrao je u karijeri za brojne klubove - Fiorentinu, QPR, Maribor, Veneziju i Wigan - no najviše je nastupa skupio za Hajduk.

Nezamjenjiv Kekov igrač

U 81 utakmici za splitski klub zabio je 21 gol te četiri puta asistirao. Stigao je 2021. godine i odmah počeo dosta zabijati, no brojke su mu pale kad ga je Mislav Karoglan izmjestio na krilo, a Marka Livaju gurnuo u špicu.

Mlakara su mnogi navijači Hajduka kritizirali jer nije zabijao, no njegovim se odlaskom pokazalo da je puno značio za Hajdukovu igru. Koliko koristan može biti, pokazao je na proteklom Europskom prvenstvu, gdje je igrao svaku utakmicu od prve minute za Kekovu Sloveniju.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.