Modrić danas može postati jedini najtrofejniji igrač Reala, ali to nije sve

Foto: Profimedia

EUROPSKI prvak Real Madrid danas od 21 sat igra protiv Atalante, osvajača Europske lige, utakmicu UEFA-inog Superkupa u Varšavi. 

Luki Modriću, koji je postao kapetan Reala, tako se otvara prilika da postane jedini najtrofejniji nogometaš u povijesti Reala. Tu poziciju trenutačno dijeli s Nachom, no njega više nema u klubu i on brojku od svojih 26 osvojenih trofeja ne može uvećati. Taj rekord, dakle, Modrić može srušiti večeras i tako postati prvi na vječnoj ljestvici Reala.

To nije jedini povijesni trofejni pothvat kojeg Modrić može večeras ostvariti. Trenutno s Arieom Haanom, Paolom Maldinijem, Danijem Alvesom, Karimom Benzemom, Tonijem Kroosom i Danijem Carvajalom dijeli prvo mjesto na tablici najtrofejnijih igrača europskog Superkupa. Ovi nogometaši osvojili su ga po četiri puta. Ako Real danas pobijedi Atalantu, Modrić i Carvajal bit će rekorder s po pet pehara.

Modrić, osvajač Zlatne lopte iz 2018. odigrao je za Real 534 utakmice, postigao je 39 i namjestio 86 golova. Među istaknutijim trofejima su mu šest osvojenih Liga prvaka (rekord koji dijeli s Danijem Carvajalom) i četiri titule u La Ligi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.