Modrić je najtrofejniji Realov igrač u povijesti. Evo koje je još rekorde srušio

Foto: EPA

REAL MADRID je na pobijedio Borussiju Dortmund 2:0 na stadionu Wembley i osvojio Ligu prvaka. Madridskoj momčadi to je 15. europska titula u povijesti, dok je Borussia ostala na jednoj osvojenoj 1997. godine. Strijelci za madridsku momčad su bili Dani Carvajal u 74. i Vinicius Junior u 83. minuti.

Modrić osvojio 26. trofej s Realom

Hrvatski kapetan Luka Modrić ušao je u 85. minuti, a s ovim trofejom došao je do njih šest u Ligi prvaka te se na klupskoj razini izjednačio s Pacom Gentom. Ujedno, Modriću je ovo 26. titula u Realovom dresu, što znači da je postao najtrofejniji Realov igrač u povijesti.

Modrić je prestigao bivše suigrače Karima Benzemu i Marcela, koji imaju pehar manje. S Modrićem je na vrhu izjednačen trenutni Realov kapetan Nacho Fernandez. Modrić je postao i najstariji igrač ikada koji je zaigrao za Real u finalu Lige prvaka.

Brojni rekordi

Rekord proizlazi iz toga da je Modrić najstariji Realov igrač u Ligi prvaka uopće. Srušio je ovaj rekord u polufinalu protiv Bayerna, nastupivši s 38 godina i 234 dana, čime je oborio Ferenca Puškaša.

Modrić je i igrač s najviše nastupa u finalima Lige prvaka otkad se igra u ovom formatu. Šesti put zaigrao je finale Lige prvaka, što su dosad uspjeli još samo Paolo Maldini i Cristiano Ronaldo. Dosad je Modrić s pet nastupa u finalima bio izjednačen s Benzemom, Patriceom Evrom, Clarence Seedorfom i Edwinom van der Sarom. Sada je, pored već navedenih, izjednačen s Carvajalom i Kroosom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.