Modrić je postao prvi kapetan Reala

Foto: EPA

LUKA MODRIĆ potpisao je novi ugovor za Real Madrid, u kojem će odraditi svoju 13. sezonu. Odlaskom Nacha Fernandeza Modrić će prvi put u 13 godina postati prvi kapetan Reala. To znači da će, kad bude na terenu, imati prednost pred svim igračima za nošenje kapetanske trakice. Real ima hijerarhiju u kojoj postoji prvi kapetan i njegovi zamjenici po točno određenom redoslijedu.

"Velika je to odgovornost. Kad vidite tko je sve bio kapetan Reala kroz povijest, znate da je to nešto posebno i predivno. Jako sam sretan jer ću moći predstavljati Real kao kapetan. Nikad nisam mogao zamisliti da ću biti tu gdje sam danas. Dobra genetika odigrala je veliku ulogu.

Drugi, mlađi igrači tjeraju me svaki dan da budem bolji i spremniji. Ne možete se opustiti. Treniram i izvan kluba, brinem o sebi i činim sve da bih održao visoku razinu spremnosti u svojoj dobi. Spreman sam na ono što me čeka", rekao je Modrić za klupsku televiziju nakon potpisa ugovora.

Ne očekuje se da će puno igrati

Modrić će u rujnu navršiti 39 godina. U Realu je prošle sezone igrao manje minuta nego uobičajeno. Njegova je uloga uglavnom bila da uđe s klupe na 20-30 minuta i pokuša promijeniti ritam utakmice. U hrvatskoj je reprezentaciji imao drugačiju ulogu. Zlatko Dalić koristio ga je u cijelim utakmicama kao glavnog igrača. U sljedećoj sezoni za očekivati je da odigra još manje minuta za Real.

"Moramo ići korak po korak. Počinjemo s europskim Super kupom, a onda nam počinje i liga. kad si u Realu, moraš se boriti za sve trofeje. Nadam se da ću se dobro pripremiti i da će nam i sljedeća sezona donijeti puno radosti", zaključio je Modrić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.