LUKA MODRIĆ

Modrić je pravi seks-simbol, ženama u Japanu ljepši je i od Ronalda

Foto: Epa, HRT

ŽIVOTNA priča Luke Modrića inspirirala je svijet. Dječak koji je iz rodnog zaseoka kraj Obrovca pobjegao s roditeljima od rata i živio u izbjeglištvu, danas je najbolji nogometaš svijeta.

2016. godine španjolski sportski novinari Vicente Azpitarte i Jose Manuel Puertas objavili su knjigu "Luka Modrić: Sin rata" (Luka Modric: El hijo de la guerra), koja govori o Modrićevom odrastanju i putu prema Real Madridu, jednom od najmoćnijih klubova svijeta. Predgovor je napisao Davor Šuker.

Biografija na 208 stranica o momku koji je, prema svjedočanstvima, u izbjegličkom hotelu "Iž" u Zadru igrajući nogomet razbio više prozora nego srpske bombe, uskoro će biti prevedena i na japanski jezik. 

Kada je koautor biografije Vicente Azpitrate nedavno stigao u Japan kako bi finalizirao novo izdanje knjige o Luki, iznenadio se izborom naslovne fotografije. Izdavači su na naslovnici odlučili tiskati Lukin profil na kojem miče kosu i otkriva lice. 

Azpitrate ih je pitao zašto Luku nisu prikazali s loptom, u duelu ili u slavljeničkoj pozi na travnjaku. Dobio je zanimljiv odgovor.

"Modrića u Japanu smatraju jednim od najprivlačnijih nogometaša na svijetu. On je seks simbol i naše žene smatraju da je zgodniji i ljepši i od Cristiana Ronalda", objasnili su japanski izdavači.

U pitanju je, tvrde, njegova duga kosa, fizionomija lica i šiljasti nos, ali u konačnici i njegova životna priča, odrastanje u neimaštini, uporan rad i težak put koji je prošao. 

"Život hrvatskog nogometaša je put pun poteškoća koji ga je na kraju pretvorio u jednu od najvećih zvijezda svjetskog nogometa. Za taj status izborio se unatoč svim preprekama i ratu na Balkanu", uvod je u knjigu o Luki, koja sadrži izjave njegovih suigrača, trenera, prijatelja i novinara koji ga prate tijekom bogate karijere. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.