Modrić: Nije bitno koliko sam se lomio oko odlaska iz reprezentacije

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

PORTUGAL i Hrvatska u četvrtak u 20:45 u Lisabonu igraju utakmicu prvog kola Skupine 1 elitnog ranga Lige nacija. Bit će to prva utakmica za momčad izbornika Zlatka Dalića nakon Europskog prvenstva, na kojem nije prošla grupnu fazu. Portugalci su na Euru došli do četvrtfinala, gdje ih je Francuska izbacila nakon penala. Hrvatskoj u nedjelju u 20:45 u Osijeku slijedi susret s Poljskom, a u skupini je i Škotska, s kojom će igrati u listopadu.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić (38) bio je na konferenciji za medije uz izbornika. Modrić je na početku govorio o Europskom prvenstvu na kojem Hrvatska nije prošla grupnu fazu, a zatim o očekivanjima od Lige nacija.

"Euro nije završio na način kakav smo očekivali. Cilj nam je bio prolazak grupe. S pravom smo imali velika očekivanja. Stvorila se velika euforija. Nekad u nogometu stvari ne idu onako kako svi želimo. Dali smo sve od sebe. Želimo sad odigrati dobar turnir Lige nacija. Nadamo se da možemo ponovno do Final Foura. Želimo da se što više igrača nametne i isprofilira za budućnost i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo", odgovorio je Modrić.

"I dalje sam tu i motiviran sam kao i prije"

Pitali su ga o ostanku ili odlasku iz reprezentacije, za koju je upisao 178 nastupa i s njom osvojio drugo i treće mjesto na Svjetskim prvenstvima te drugo u Ligi nacija. "Nije bitno koliko sam se lomio oko odlaska iz reprezentacije. I dalje sam tu i motiviran sam kao i prije.

Najveći mi je ponos igrati za Hrvatsku. Sretan sam da me u ovim godinama izbornik želi i da je Savez sretan što sam tu. Mislim da mogu pomoći i tu sam za što god treba.

Daleko je Svjetsko prvenstvo u Americi. Ne želim ništa planirati unaprijed. Ne znam koliko je to realno iz ove perspektive. Cilj je odraditi što bolje Ligu nacija. Trebam slušati svoje tijelo i vidjeti što se događa od utakmice do utakmice", rekao je Modrić.

Bernardo Silva je igrač po Modrićevom guštu

Hrvatska je pobijedila Portugal u prijateljskoj utakmici uoči Eura. "Očekuje nas težak protivnik. Portugal nam nije ležao do one zadnje prijateljske. No ovo je drugačije jer je natjecateljska utakmica. Nadam se da ćemo biti pravi, imamo sve preduvjete da budemo rastrčani i borbeni. Nadam se da ćemo biti dobri i prikazati Hrvatsku u pravom svjetlu", poručio je Modrić.

Govorio je i o najopasnijim igračima Portugala. "Portugal ima vrhunske igrače iz najboljih svjetskih klubova. Znamo ih sve, ne bih izdvajao nikoga. Meni je, osim Cristiana Ronalda, odličan Bernardo Silva. Igrač je po mom guštu", izjavio je kapetan Hrvatske.

"Ne možemo se preko noći riješiti starijih igrača"

"U našoj reprezentaciji ima puno talentiranih igrača koji mogu kroz godine nositi momčad u budućnosti. Prije smo to bili Ćorluka, Dudu, ja... Oni te tjeraju da budeš bolji i da se boriš s njima. Ja sam kompetitivan po prirodi i dobro je za mene da sam njima okružen.

Postepeno moramo graditi momčad, nemamo veliku bazu igrača. Ne možemo se preko noći riješiti starijih igrača kao neke druge reprezentacije s većim fondom igrača", rekao je Modrić na pitanje o novim mladim igračima u reprezentaciji.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.