Modrić: Spreman sam preuzeti odgovornost, odlaskom na Euro sve će se loše prebrisati

LUKA MODRIĆ jedan je od najkvalitetnijih igrača hrvatske reprezentacije, a mnogi upravo od njega očekuju da bude igrač odluke u dvobojima dodatnih kvalifikacija protiv Turske. Veznjak Tottenhama ne osjeća pritisak i ističe kako je spreman preuzeti odgovornost.

"Da, čitao sam da se od mene očekuje da odlučim utakmice s Turcima, ali moram istaknuti kako ovo nije pojedinačni sport, već je bitan kolektiv. Svi igrači moraju biti na nivou i samo tako možemo polučiti uspjeh. No, spreman sam preuzeti odgovornost i dati sve od sebe da pomognem ekipi. Ipak, važno je znati da ja mogu dati najbolje od sebe samo kada i ostali daju isto", rekao je Luka Modrić.

Dobar dio nogometnih zaljubljenika predbacuje Modriću da u reprezentaciji ne igra ni izbliza dobro kao u klubu...

"Iskreno, ne opterećujem se takvim navodima. Ja uvijek dajem sve od sebe na terenu i nemam osjećaj da zakidam reprezentaciju. Ponekad ide, a ponekad jednostavno ne ide, to je nogomet i to je život. Činjenica je da ne igram za Hrvatsku kvalitetno kao što je to bio slučaj u prvim kvalifikacijama, ali nije sve crno, imao sam dobrih utakmica i u posljednje vrijeme, samo nemam kontinuitet", objasnio je veznjak Tottenhama.

Hrvatska već tri godine nije odigrala pravu, veliku utakmicu. Modrić se nada kako uspjeh protiv Turske može sve loše prebrisati...

"Kao što sam već rekao, statistika kaže da nismo pobijedili velikog protivnika od Eura 2008. godine i od toga ne valja niti možemo bježati. Međutim, moramo pozitivno i optimistično razmišljati, nema druge. Atmosfera u reprezentativnom kampu je izvrsna, dobro se osjećamo i nadamo se da ćemo dobrim partija protiv Turske sve loše prebrisati. Moramo pokazati zajedništvo, kao protiv Latvije nakon Grčke. Imamo ono što je potrebno i zaista vjerujem u nas", za kraj će Modrić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.