Mogao je biti NBA zvijezda. Odrekao se košarke zbog Boga

Foto: Profimedia

AJ GRIFFIN je objasnio zašto je odbacio milijune i odrekao se košarke s 21 godinom. Izabran kao 16. izbor prvog kruga drafta NBA lige 2022. godine stigao je tada u momčad Atlanta Hawksa kao jedan od igrača kojem su predviđali lijepu budućnost, uspoređujući krilnog igrača Dukea s Kellyjem Oubreom. Samo dvije godine kasnije, Griffin odbacuje košarku kako bi svoj život posvetio Bogu.

Prije nešto više od dva tjedna The Athleticov NBA insajder Shams Charania objavio je da će mladi košarkaš, nedugo prije toga razmijenjen u Houston Rocketse, zauvijek napustiti parkete. Razlog se tada nije znao, a sad ga je objavio sam Griffin u videu objavljenom na YouTubeu.

Dobra rookie sezona i razočaranje u drugoj

Sin Adriana Griffina, nekadašnjeg igrača više NBA klubova i bivšeg trenera Milwaukee Bucksa, imao je obećavajuću prvu sezonu. Završio ju je uz prosjek od 8.9 koševa kroz 72 utakmice, od kojih je 12 bio starter. Prosječno je igrao 20-ak minuta po večeri.

Druga sezona nije mu tako izgledala. Uz pad minutaže, manje od devet minuta po susretu, stigao je i pad u igri. Prosječno je zabijao 2.4 poena po utakmici, a odigrao ih tek 20, nakon čega je proslijeđen Rocketsima. Za njih neće zaigrati.

"Odrekao sam se košarke da bih pratio Isusa. Znam da mnogi na to gledaju kao na gubitak, ali ja osjećam da je odustajanje od košarke ono što će mi dozvoliti da se u potpunosti okrenem svećeničkoj službi kako bih u cijelosti mogao služiti Gospodinu. Mislio sam da je razlog mog odustajanja košarka, ali Bog mi je pokazao da smo svi ovdje da bismo ga slavili", rekao je Griffin.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.