Moldavci o Maksimirskoj rugobici: Na neopisivo ružnom stadionu valja jedino trava

"SLAVNI stadion iz bivše Jugoslavije danas je u tužnom stanju, nemamo riječi kako bi opisali njegovu infrastrukturu".

> Šerif u Zagrebu: Nadahnuće za prolazak Dinama tražimo slaveći rođendan voljenog direktora

Takav je dojam predstavnika Šerifa nakon što su igrači Andreja Sosnitskog sinoć trenirali na stadionu gdje ih večeras u uzvratnoj utakmici 3. pretkola LP dočekuje Dinamo. Kako sami kažu, trava na terenu gdje su vježbali  je jedino što na zagrebačkom stadionu zaslužuje prolaznu ocjenu.

Turobni ugođaj ružnog Maksimira i kišnog Zagreba razvedrila vijest iz Brazila: Nadson je postao otac

Službene stranice kluba ističu kako se nakon sunca koje ih je jučer dočekalo u Zagrebu, vrijeme do noći radikalno pogoršalo s jakom kišom i osjetnim padom temperature:

"Usprkos jakoj kiši, na treningu se treniralo pod maksimalnim opterećenjem pri čemu se igrači iskazali, a možda je tome doprinijelo dobro raspoloženje u momčadi jer je prije izlaska na teren iz Brazila stigla vijest kako je branič Nadson postao otac."

Istini za volju, koliko god Maksimir bio ružan, neudoban i opasan, Moldavci iz odmetnute pokrajine Transnistrije su možda zadnji koji bi se mogli rugati bilo čemu u Zagrebu i Hrvatskoj, jer tamo odakle dolaze narod živi u teškoj bijedi, Tiraspol je jedan od najružnijih gradova istočne Europe, a da im nije "kontroverznog biznismena" Gusana, ne da ne bi imali sportski centar od 200 milijuna nečega, nego bi im krajnji domet bio "stadion" kao što je Dinamovo pomoćno igralište.

Moldavci puno prostora posvećuju vremenskoj prognozi pa pišu kako je u Zagrebu i danas vlažno i oblačno uz temperaturu od 18 stupnjeva, dok se večeras očekuju pljuskovi. Vjerojatno je to stoga što očekuju da će Dinamo napasti pri čemu bi mu takvi uvjeti bitno otežavali igru.


Šerifov trener: Kiša će povećati opasnost od grešaka



Trener gostiju, Andrej Sosnicki demonstrativno nije htio govoriti na konferenciji za tisak predviđenoj prije treninga na Maksimiru, ogorčen što su došla samo dva hrvatska novinara, ali je ipak za klupsku stranicu prozborio koju, najviše o stadionu i naravno, vremenu:

"Dominiraju visoke tribine oko igrališta koje zbog atletske staze i mnogo prostora do tribina izgleda veće iako je normalnih dimenzija. Teren je dobar, s nisko pokošenom travom tako da će lopta brzo prolaziti. Sudeći po treningu, mislim da smo se dobro prilagodili terenu i uvjetima koji nas očekuju.

Prognoza govori da nas i tijekom utakmice čeka kiša što će povećati opasnost od grešaka zato smo večer prije utakmice dosta radili individualno kako bismo tu mogućnost sveli na minimum, ali istovremeno natjerali Dinamo na grešku".

Sosnicki je rekao da je zadovoljan onim što su mu u posljednjoj prvenstvenoj utakmici pokazali igrači koji inače ne igraju, jer glavninu momčadi je odmarao za Zagreb. Za razliku od momčadi koja je prije tjedan dana igrala protiv Dinama, za prvenstveni susret kod Olimpije u Baltiju (0:0) izveo je potpuno drugačiji sastav. Jedini igrači koji su nakon 1:1 s Dinamom sudjelovali u osvajanju gostujućeg prvenstvenog boda bili su Vranješ, Nadson i Baćo Nikolić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.