Moro sve dalje od Hajduka. Talijani: Nema prodaje ovo ljeto

Foto: EPA

NIKOLA MORO (26) želja je Hajduka, potvrdio je to u zadnjih nekoliko dana i pouzdani talijanski insajder Nicolo Schira. Hrvatski veznjak u Bologni nije prvi izbor trenera Vincenza Italiana. Schira dodaje kako je Hajduk započeo pregovore o transferu bivšeg Dinamovog veznjaka, no zasad nije poznato što Hajduk nudi i koliko je Moro zainteresiran za dolazak u splitski klub. Moro nikada nije skrivao svoje simpatije prema Hajduku, čak ni kada je igrao za Dinamo.

Ipak, TuttoBolognaWeb danas donosi informaciju da je Bologna donijela odluku kako Moro ovog ljeta nije na prodaju. Bologna trenutno ima tri ozlijeđena veznjaka. To su redom Lewis Ferguson, Michel Aebischer i Kacper Urbanski. Stoga je Moro ključan u prvom dijelu sezonu jer, ako prodaju i njega, nemaju ni četiri zdrava veznjaka u seniorskom dijelu momčadi.

Želi se izboriti za reprezentaciju

Podsjetimo, Moro je u Bologni od kolovoza 2022. godine. Tada je došao na posudbu iz moskovskog Dinama, da bi nakon godinu dana bio otkupljen za 2.5 milijuna eura. U protekloj sezoni skupio je 23 nastupa u Serie A za Bolognu, koja je izborila Ligu prvaka, ali samo deset puta bio je u početnoj postavi.

Moro je rođeni Splićanin, no nikad nije igrao za Hajduk. Prve nogometne korake napravio je u Solinu, iz kojeg je kao 11-godišnjak otišao u zagrebački Dinamo. Ondje je i započeo seniorsku karijeru, a 2020. je prodan u Rusiju za 8.5 milijuna eura. Proteklih godina se nalazi u širem krugu hrvatskih reprezentativaca, ali je samo jednom zaigrao u dresu Hrvatske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.