Motornom pilom oštetio je susjedovu garažu. Njemačka legenda sad je kažnjena

Foto: EPA

JENS LEHMANN, umirovljeni vratar njemačke reprezentacije, Arsenala, Borussije Dortmund, Schalkea i još nekolicine klubova, kažnjen je sa 135.000 eura jer je motornom pilom oštetio garažu svog susjeda.Odlučio je tako sud u njegovom rodnom gradu Starnbergu

Lehmann, kojeg je državni odvjetnik optužio da je prepilio krovnu gredu u garaži, prvobitno je bio kažnjen s 420.000 eura zbog incidenta iz srpnja 2022., a sada je taj iznos smanjen nakon žalbe. "Gospodin Lehmann prihvaća odgovornost. Nagodio se sa svojim susjedom", citiraju njemački mediji izjavu Lehmannova odvjetnika Floriana Ufera nakon odluke suda. Lehmann, koji je također optužen za izbjegavanje plaćanja parkinga u zračnoj luci München, platio je i te kazne, dodao je Ufer.

Nedavno mu je oduzeta vozačka dozvola

Podsjetimo, Lehmann je u njemačkim medijima završio i prije nekoliko dana nakon što mu je bila oduzeta vozačka dozvola zbog upravljanja automobilom pod utjecajem alkohola. 

Tužiteljica Juliane Grotz objavila je da je Lehmann bio podvrgnut policijskoj kontroli u centru Münchena oko 1:30 ujutro. Policajci su zatim kod njega primijetili "jasan miris alkohola i nesiguran hod". Državno odvjetništvo dodaje kako je Lehmann bio u takvom stanju da nije mogao napraviti alkotest. "Tada je naloženo vađenje krvi i oduzeta mu je vozačka dozvola", dodala je Grotz.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.