hrvatska reprezentacija

Mourinho je pobijedio Kovača. Zato najbolji Armenac nije igrao protiv Hrvatske

Foto: Reuters / Phil Noble Livepic

VELIKO iznenađenje je što u reprezentaciji Armenije na prijateljskoj utakmici kod Hrvatske (1:1) nije bilo njenog najboljeg strijelca i igrača svih vremena.

Henrih Mhitarjan utakmicu je propustio jer je na inzistiranje Josea Mourinha ostao u Rimu kako bi završio pregovore i potpisao novi ugovor s Romom. To se i dogodilo, potvrdio je rimski klub na društvenim mrežama. 

Mourinho do kraja mjeseca preuzima Romu i inzistirao je na tome da Mhitarjan produlji ugovor s tim klubom iako su prije pet godina on i zvijezda Rome imali velike nesuglasice dok su surađivali u Manchester Unitedu.

Talijanski transfer-guru Fabrizio Romano piše ovo te otkriva da je tako Mourinho pobijedio Niku Kovača. Naime, Monaco je želio dovesti Mhitarjana, a to je pokušao i ruski prvak Zenit. Međutim, on se, umjesto za igranje u Ligi prvaka, odlučio za igranje pod Mourinhom.

Mhitarjan je sezonu završio kao najbolji strijelac Rome u talijanskom prvenstvu s 13 golova. Uvjerljivo je najbolji nogometaš kojeg Armenija ima. Cijela momčad Armenije vrijedi 14 milijuna eura, a procijenjena vrijednost nogometaša Rome je 20 milijuna eura. S 30 golova je najbolji strijelac reprezentacije svih vremena.

Otkako je Joaquin Caparros izbornik, Mhitarjan je odigrao samo dvije od devet utakmica za Armeniju. Posljednje tri u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo propustio je zbog ozljede, a Armenija je tada bez njega pobijedila Lihtenštajn, Island i Rumunjsku.

Zato se pojavila priča da je Mhitarjan otpisan jer je u svađi s izbornikom. Međutim, španjolski stručnjak je to odlučno demantirao neposredno prije utakmice u Velikoj Gorici. Izjavio je da nije htio angažirati Mhitarjana za prijateljsku utakmicu dok je u važnim pregovorima te da se on sigurno vraća u reprezentaciju na jesen za kvalifikacijske utakmice za SP. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.