Mourinho je vodio 10 klubova. Otkrio je za koji uopće nije emotivno vezan

Foto: EPA

ROMA i Sevilla u srijedu, 31. svibnja, igraju finale Europa lige. Konferenciju za medije uoči utakmice održao je trener Rome Jose Mourinho. No na njoj se istaknuo govorom o drugoj temi. "Nadam se da me navijači Tottenhama neće krivo shvatiti, ali to je jedini klub za koji nisam emotivno vezan.

Vjerojatno zato što je stadion bio prazan zbog pandemija i zato što mi gospodin Levy (predsjednik Tottenhama, op. a.) nije dopustio da izborim finale i osvojim trofej. No Tottenham je jedini. Porto, Chelsea, Manchester United, Inter, Real Madrid...  Sa svim se tim klubovima osjećam povezano.

Ljudi kažu da ne možeš voljeti svaki klub. Ali, da, ja volim svaki od njih. I oni su voljeli mene. Bit će teško kada jednog dana napustim Romu, ali zauvijek ćemo ostati povezani. Kao što jesam sa svim klubovima, osim s onim gospodina Levyja", rekao je Mourinho.

Mourinho je u Tottenhamu dobio otkaz par dana prije finala Liga kupa

Kao glavni trener seniorske momčadi Mourinho je radio u devet klubova: Benfici, Leiri, Portu, Chelseaju, Interu, Real Madridu, Manchester Unitedu, Tottenhamu i Romi. Također, bio je trener juniorske momčadi Setubala krajem osamdesetih.

U Tottenhamu je bio od studenog 2019. do travnja 2021. godine. Londonski sastav vodio je u 86 utakmica, prosječno osvajajući 1.77 bodova po utakmici. Portugalski stručnjak nije osvojio nijedan trofej s Tottenhamom, a otkaz je dobio par dana prije finala Liga kupa s Manchester Cityjem. Tottenham je tu utakmicu, koju je privremeno vodio Ryan Mason, izgubio 1:0 od momčadi trenera Pepa Guardiole.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.