Mourinho o jednom od najskupljih napadača: Ne može se tako ponašati

Foto: EPA

TRENER Fenerbahčea Jose Mourinho (61) dao je intervju za turski HT Spor. Među ostalim, iskusni portugalski stručnjak govorio je o Victoru Osimhenu (25), napadaču koji je ovog ljeta otišao na posudbu u Galatasaray. Dobro se poznaju jer su godinama jedan protiv drugoga igrali u Serie A, Mourinho kao trener Rome, a Osimhen kao napadač Napolija.

"Osimhen je fantastičan igrač. Da sam u klubu koji može isplatiti odštetu od 70-75 milijuna eura, kupio bih ga. On je odličan igrač, ali sada dolazi u drugačije okruženje. U konačnici, Galatasaray je dobio fantastičnog nogometaša", rekao je Mourinho za turski medij pa nastavio:

"Nemam problem s Victorom, zapravo smo u jako dobrim odnosima. No svaki put kada igram protiv njega, razgovaram s njim jer mi se ne sviđa kako se ponaša. Prelako pada, razgovarao sam s njime o tome na posljednji utakmici Roma - Napoli.

Rekao sam mu: 'Ti si jedan od dvojice najboljih afričkih nogometaša. Ti i Salah. Prije su to bili Didier Drogba, Samuel Eto'o ili George Weah.' Ne može se tako ponašati. Previše se baca i to je moj problem s njime. No nakon deset minuta smo u dobrom odnosu. Njegov dolazak je odličan za Galatasaray i tursku ligu."

Medijska sapunica koja je trajala danima

Osimhen je u napuljskom klubu bio od 2020. godine kao prvi klupski strijelac. Prije dvije sezone, kada je Napoli osvojio naslov prvaka talijanske Serie A, Osimhen je s 26 pogodaka u 32 utakmice bio prvi strijelac lige. Prošle sezone postigao je 17 pogodaka u Serie A, a ukupno je za Napoli odigrao 108 prvenstvenih utakmica i zabio 65 golova.

Njegov odlazak iz Napulja bio je popraćen sapunicom po talijanskim medijima. Nigerijac je silno želio otići iz kluba, pa je odbijao trenirati te je izbačen iz momčadi. Sad je dogovorio transfer i konačno napustio Napoli.

Profesionalnu karijeru počeo je u njemačkom Wolfsburgu, nakon čega je prije odlaska na jug Italije igrao za belgijski Charleroi i francuski Lille, koji je za njega od Napolija dobio 75 milijuna eura. Kao reprezentativac Nigerije skupio je 35 nastupa i 21 pogodak.

Dosta dugo Osimhen je iskazivao nezadovoljstvo u Napoliju te je stalno tražio mogućnost odlaska iz napuljskog kluba. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 100 milijuna eura, a kada se spominjao njegov odlazak iz Napolija, često su se navodili iznosi od 100 i više milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.