Mourinho: Sudac mi je rekao nešto nevjerojatno. Zato je jedan od najboljih na svijetu

Foto: EPA

FENERBAHČE i Manchester United odigrali su 1:1 u Istanbulu u trećem kolu Europa lige. Christian Eriksen doveo je United u vodstvo u 15. minuti, a za podjelu bodova pogodio je Youssef En Nesyri u 49. minuti. Turska momčad, za koju je branio hrvatski golman Dominik Livaković, susret je završila bez glavnog trenera na klupi.

Portugalski stručnjak Jose Mourinho dobio je crveni karton u 59. minuti nakon žestokog protesta zbog situacije u kojoj glavni sudac Clement Turpin nije dosudio kazneni udarac zbog starta Manuela Ugartea nad Brightom Osayi-Samuelom. Umjesto da njegova momčad dobije penal, Mourinho je isključen. Snimku situacije pogledajte OVDJE, pa u anketi recite je li Fenerbahče trebao dobiti udarac s bijele točke.

Mourinho je nakon utakmice dao izjavu za TNT Sports te je na pitanje o kontroverznoj situaciji rekao da "o tome ne želi razgovarati". Nakon inzistiranja na odgovoru, Portugalac je rekao: "Sudac mi je rekao nešto nevjerojatno. Rekao mi je da je istovremeno mogao vidjeti situaciju u kaznenom prostoru i moje ponašanje uz liniju. Čestitam mu jer to je apsolutno nevjerojatno.

Tijekom utakmice, koja se odvija 100 na sat, imao je jedno oko na situaciji, a drugo na klupi i mojem ponašanju. To je njegovo objašnjenje, zato je jedan od najboljih sudaca na svijetu", očigledno sarkastično rekao je Mourinho, čija momčad ima pet bodova u Europa ligi, dok je United na tri boda.

Turpin je član elitne skupine sudaca

Turpin je 42-godišnji francuski sudac, jedan od najboljih na svijetu, koji se na FIFA-inoj listi nalazi od 2010. godine. Dvije godine kasnije ušao je na popis elitnih sudaca. Prema podacima Transfermarkta, u aktualnoj sezoni odradio je deset utakmica u kojima je dosudio sedam kaznenih udaraca.

Ranije u karijeri sudio je na europskim i svjetskim prvenstvima, Olimpijskim igrama, Ligi prvaka, Europa ligi, Ligue 1...

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.