Može li Rakitić debitirati već u četvrtak protiv Torshavna?

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

IVAN RAKITIĆ igrat će u novoj sezoni za Hajduk, a u ugovoru koji je potpisao sa splitskim klubom navodi se da klub i bivši veznjak hrvatske reprezentacije i jedan od najboljih igrača u njenoj povijesti imaju opciju produženja suradnje na dodatnu godinu. S brojem 11 na leđima, Rakitić bi za Hajduk mogao debitirati vrlo brzo.

Hajduk već u četvrtak protiv HB Torshavna igra prvu utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige i moguće je da najtrofejniji igrač koji je ikad stigao u SuperSport HNL nastupi u njoj. Hajduk ima mogućnost dodavanja dvojice igrača na inicijalni popis kadra za ogled s klubom s Farskih otoka i to najmanje 24 sata prije utakmice, s time da klub mora potvrditi da igrač ima pravo nastupa u domaćem prvenstvu.

Mogao bi imati pravo nastupa

Popis ne smije premašiti ukupno 25 prijavljenih nogometaša, a odluči li Hajduk tako, Rakitić bi mogao biti na njemu. Bude li uvršten i bude li mu trener Gennaro Gattuso dao minutažu u tom ogledu, bit će to prva prilika navijačima Hajduka da pozdrave Rakitića u bijelom dresu.

Nova sezona SuperSport HNL-a kreće početkom kolovoza. Hajdukovci će prvu utakmicu igrati u nedjelju, 4. kolovoza protiv Slaven Belupa na Poljudu. Rakitićev debi ovisi o dogovoru s vodstvom kluba, kao i o fizičkom stanju nogometaša s obzirom na to da je posljednju utakmicu za Al Shabab odigrao 27. svibnja, kada je odradio svih 90 minuta u pobjedi nad Al Fatehom (3:2).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.